acidulated malt

Maltaiden käyttö ja kuvaukset.

Valvojat: suorama, Elmo

kanerjus
Oppilas
Oppilas
Viestit: 193
Liittynyt: La Loka 04, 2014 0:12 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: orimattila
18 tai yli: Olen

acidulated malt

ViestiKirjoittaja kanerjus » Pe Heinä 17, 2015 23:27 pm

olen käsittänyt että acidulated malt on ph alentamista varten mutta antaako se myös jotain makua jos sitä käyttää reilummin tyyliin 5-10%?

Avatar
Votkaiguaani
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1119
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 0:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: acidulated malt

ViestiKirjoittaja Votkaiguaani » To Heinä 30, 2015 11:16 am

En suosittele noin paljon. Mallas itsessään on ihan perusmallasta, mutta vaikutus on suurin piirtein sama kuin lorauttaisit mukaan maitohappoa purkista.

kanerjus
Oppilas
Oppilas
Viestit: 193
Liittynyt: La Loka 04, 2014 0:12 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: orimattila
18 tai yli: Olen

Re: acidulated malt

ViestiKirjoittaja kanerjus » To Heinä 30, 2015 22:03 pm

kun en osaa maitohappoa käyttää niin jollainhan se ph on saatava kohdalleen, kai. en tiedä miksi mutta olen käsittänyt että se pitäisi olla 5.2.

mkoskin
Oppilas
Oppilas
Viestit: 197
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2010 16:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: acidulated malt

ViestiKirjoittaja mkoskin » La Loka 10, 2015 14:29 pm

pH:n säätäminen kohdalleen tehostaa mäskääntymistä. Hapanmallas on muuten mukava lisä joihinkin vehnäoluisiin, Berliner Weissessa se taisi olla ihan olennainen osa maltaita. Tein kerran mielestäni varsin onnistuneen vehnäoluen, jossa oli vehnä- ja viennamaltaiden lisäksi joku 3-5 % sekä special B:tä että hapanmallasta.


Palaa sivulle “Maltaat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija