Vehnän lisääminen IPA:n mallaspohjaan

Maltaiden käyttö ja kuvaukset.

Valvojat: suorama, Elmo

Turtos
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 16
Liittynyt: To Tammi 29, 2015 22:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Vehnän lisääminen IPA:n mallaspohjaan

ViestiKirjoittaja Turtos » Su Touko 17, 2015 22:32 pm

Suunnittelilla siis seuraavaan tekemään IPA:ani lisätä hieman vehnää mallaspohjaan, suurimman osan (90%) ajattelin käyttää Pale Ale/Maris Otter mallasta. Täysmäskään yhdellä stepillä 66 °C, ei välineistöä lämmittää mäskiä mäskäyspöntössäni.

Monet panimot tekevät omaan makuuni oikeen soveltuvalla pohjalla olevia IPA-tuotoksia, äkkiseltään esimerkiksi Saimaan Juomatehtaan: Django & Stevenissä ja heidän nykyisessä marketeissakin myytävässä IPA:ssa olisi juuri itselle soveltuva määrä vehnää.

Eli paljonko olisi soveltuva määrä vehnää? (5% ?)
Missä muodossa se kannattaa termosmäskääjänä lisätä? Hiutaleena? mäskin mukana maltaana? Spraymaltaana?
Sopiiko vehnämaltaan kanssa hyvin täydentävästi jotkut tietyt "erikois" maltaat Biscuit/victory/vienna?


Tosiaan kuten kysymyksistä voi jo päätellä, ei ole vehnää vielä ikinä tullut käytettyä...

Avatar
Votkaiguaani
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1122
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 0:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Vehnän lisääminen IPA:n mallaspohjaan

ViestiKirjoittaja Votkaiguaani » Ke Touko 20, 2015 0:36 am

5% on aivan hyvä määrä ipaan, eli tuo hiukan utuisuutta ja parantaa vaahtoa. Voit käyttää hiutaletta, torrefioitua tai mallastettua vehnää, käsittelemättömän viljan käyttö on konstikkaampaa. Lopputulos on erilainen, mutta näin pieninä määrinä tuskin merkittävästi. Sprayta älä suotta ryhdy mukaan laittamaan, kun kumminkin mäskäät. Mainitsemasi maltaat sopivat vehnän kylkeen siinä missä muutkin.


Palaa sivulle “Maltaat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa