Pale ale ja pilsner maltaan ero?

Maltaiden käyttö ja kuvaukset.

Valvojat: suorama, Elmo

Yeasthill
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Elo 15, 2012 8:52 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala

Pale ale ja pilsner maltaan ero?

ViestiKirjoittaja Yeasthill » La Elo 09, 2014 17:04 pm

Voisiko joku valaista, kuinka paljon eroa on pilsner ja pale ale maltaan maussa? Väri tietty pale alessa on hieman tummempi, mutta entäpä maku? Miten vain, voisiko pilsner maltaan korvata pale ale maltaalla esim. vehnäoluissa tai vaaleissa belgioluissa?

Yeasthill

Magirus
Jäsen
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: Su Marras 02, 2014 21:24 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Joensuu
18 tai yli: Olen

Re: Pale ale ja pilsner maltaan ero?

ViestiKirjoittaja Magirus » To Touko 14, 2015 17:53 pm

Wikipediasta löysin tällaisen:

Pilsner malt

Pilsner malt, the basis of pale lager, is quite pale and strongly flavored. Invented in the 1840s, Pilsner malt is the lightest-colored generally available malt, and also carries a strong, sweet malt flavor. Usually a pale lager's grain bill consists entirely of this malt, which has enough enzymatic power to be used as a base malt. The commercial desirability of light-colored beers has also led to some British brewers adopting Pilsner malt (sometimes described simply as "lager malt" in Britain) in creating golden ales. In Germany, Pilsner malt is also used in some interpretations of the Kölsch style. ASBC 1-2/EBC 3–4, DP 60 °Lintner.

Pale malt

Pale malt is the basis of pale ale and bitter and the precursor in production of most other British beer malts. Dried at temperatures sufficiently low to preserve all the brewing enzymes in the grain, it is light in color and, today, the cheapest barley malt available due to mass production. It can be used as a base malt, that is, as the malt constituting the majority of the grist, in many styles of beer. Typically, English pale malts are kilned at 95–105 °C. Color ASBC 2-3/EBC 5–7. Diastatic power (DP) 45 °Lintner.

Kyllähän vehnäoluiden ja belgioluiden resepteistä löytyy molempia. Ja jos pilsner-mallas on keksitty vasta 1840, niin ovathan hyvin monet oluet paljon vanhempia. Kokeilemalla ero selviää!


Palaa sivulle “Maltaat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa