Brown malt

Maltaiden käyttö ja kuvaukset.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Sakke
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 48
Liittynyt: La Elo 17, 2013 11:19 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Laukaa
18 tai yli: Olen

Brown malt

ViestiKirjoittaja Sakke » Su Syys 15, 2013 23:12 pm

Olen katsellut Fullersin London porterin klooni-reseptejä ja kaikissa mainitaan Brown malt yhtenä mäskin osana.
Tuollaista kyllä muutamat mallastamot tekevät vaan ei Suomessa. Eikä meidän verkkokauppojemmekaan valikoimista
tällä hetkellä löydy. Väri on Fawcetilla ainakin aika korkea ~175EBC. Luulisi ettei tuossa maltaassa ole enää käymiskelpoisia
sokereita. Vai onko? Onko joku käyttänyt tätä mallasta tai voiko joku viisaampana kertoa voisiko jollakin saatavilla olevalla
maltaalla tämän korvata?

Tämä olisi tietysti voinut olla reseptit-osiossakin, mutta ajattelin kysäistä täällä koska eniten tuo mallas ja sen ominaisuudet kiinnostaa.

EDIT: Reseptin maltaat:
Optic pale ale = 72%
Brown malt = 13%
Caramel/Crystal75 = 9%
Chocolate malt = 7%

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Brown malt

ViestiKirjoittaja suorama » Su Syys 15, 2013 23:32 pm

Ehkä mukavimman vastauksen kysymykseen antaa http://byo.com/european-pale-lager/item/1751-brown-malt

Mutta karkeasti ja nopeasti se on kevyesti paahdettu mallas (lightly-roasted malt).
Eli antaa miellyttävää paahteisuutta ja katketuutta makuun.

edit:
Jos sitä haluaa, löytyy sitä lahden takaa.
http://shop.humle.se/malt/rostad-malt/b ... s-fawcett/

Veikkaisin myös, että kysymällä Brewcat tuota toimittaa...
Ainakin heillä on jo nyt kohtalinen TF valikoima.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Lexxus
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 86
Liittynyt: Pe Marras 19, 2010 12:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Joensuu
18 tai yli: Olen

Re: Brown malt

ViestiKirjoittaja Lexxus » Ma Syys 16, 2013 8:27 am

Amber-mallas saattaisi olla hyvä korvaava mallas. Se on hieman brown-mallasta kevyemmin paahdettu, mutta muuten samankaltainen.

Avatar
Sakke
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 48
Liittynyt: La Elo 17, 2013 11:19 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Laukaa
18 tai yli: Olen

Re: Brown malt

ViestiKirjoittaja Sakke » Ma Syys 16, 2013 8:50 am

Lexxus kirjoitti:Amber-mallas saattaisi olla hyvä korvaava mallas. Se on hieman brown-mallasta kevyemmin paahdettu, mutta muuten samankaltainen.


Sama asia kävi mielessä. Olisikin toisaalta ihan jännittävää tehdä vähän omalla reseptillä, vaikkei ihan 99%:sta kloonia oluesta tulisikaan. :cheers1:
Mutta jos ajattelee tulevaisuutta, niin hyvähän se olisi tähänkin maltaaseen tutustua. Jos vaikka keksisi uusia sovelluksia... :wink:
Täytyy laittaa Brewcatin toivomuslistalle tämä mallas.


Palaa sivulle “Maltaat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa