Maltaiden savustus.

Maltaiden käyttö ja kuvaukset.

Valvojat: suorama, Elmo

ttsalo
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Touko 24, 2016 12:12 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Maltaiden savustus.

ViestiKirjoittaja ttsalo » Pe Tammi 11, 2019 0:23 am

No niin, nyt pääsin maistelemaan valmista olutta ja lopputulos on aika lailla "mitä jos Schlenkerla tekisi ykkösolutta". Hyvää, vaikkakaan ei sitä mitä oli tarkoitus tehdä...

Kama
Jäsen
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: To Loka 25, 2018 20:13 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Maltaiden savustus.

ViestiKirjoittaja Kama » Pe Tammi 11, 2019 12:10 pm

Luin jostain, että maltaisen savustus kannattaa/täytyy tehdä kylmäsavustamalla, eli maltaat ovat pitkän, viilentävän putken päässä lämmön lähteestä. Muuten lämpö muuttaa maltaiden ominaisuuksia liikaa. Yksi vaihtoehto savuun voisi olla lisäämällä ennen pullotusta savustettua Lapsang Souchong-teetä, jota jotkut on kai käyttänyt hyvällä menestyksellä. Siinä savu ei ole kovin kitkerän makuista.


Palaa sivulle “Maltaat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa