irish moss

Raaka-aineiden käyttö ja kasvatus

Valvojat: suorama, Elmo

jukkis
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 52
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 6:23 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kärsämäki
18 tai yli: Olen

irish moss

ViestiKirjoittaja jukkis » Ma Touko 25, 2009 13:57 pm

Eli mihin tarkotukseen tätä yleensä käytetään? Saako tällä paremmin "makuja" irti keittovaiheessa?

Joose
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2009 14:14 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Tampere

Re: irish moss

ViestiKirjoittaja Joose » Ma Touko 25, 2009 19:22 pm

Irish mossia eli karrageeniä käytetään selkeyttämään vierrettä. Periaatteessa samalla lähtee (suunnilleen mitätön) määrä makuaineita. Itse en ole koskaan tuota käyttänyt ja ainakin omaan käyttöön oluet ovat riittävän selkeitä.

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Re: irish moss

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » Su Helmi 13, 2011 23:44 pm

Brittiläisissä oluissa suositaan, ALEt.
Jos sais Terran reissullansa

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2811
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: irish moss

ViestiKirjoittaja suorama » Ma Helmi 14, 2011 8:07 am

Jep, sitoo proteinia itseensä ja "kökköyttää".
Jostain syystä kuitenkin omat kokemukset eivät ole kovin positiivisia. Sain sameampaa olutta aikaiseksi kun kokeilin.
Voi johtua muustakin. Mutta todella useissa satseissa kokeilin.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Avatar
Karvis
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 248
Liittynyt: Su Helmi 06, 2011 21:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Sipoo
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Sipoo

Re: irish moss

ViestiKirjoittaja Karvis » Pe Helmi 18, 2011 11:33 am

Irish moss ainakin itsellä on toiminut aina. Jos en käytä sitä, niin oluesta tulee aina jonkin verran sameaa. Hyvänä vaihtehtona, tai jopa parempana suosittelen whirlfloc tabletteja. Ne tuntuu toimivan itsellä jopa paremmin kuin Irish (ainakin olut kirkastuu nopsempaan). Australian kotiolut scenessä noita paljon käytetään.

Kyseessähän tosiaan on visuaalinen juttu, jos ei sameus haittaa niin turha on lisätä mossia tai muuta.

Avatar
Votkaiguaani
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1122
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 0:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: irish moss

ViestiKirjoittaja Votkaiguaani » Pe Helmi 18, 2011 14:14 pm

Minä käytän protafloc muhjua, eli käytännössä samaa ainetta kuin whirlfloc. Se on myös osoittautunut hyväksi ja ennen kaikkea riittoisaksi. Tavaran annostelu vaatii tarkkuusvaa'an. Minulla on noita ryynejä seuraavien noin kahdensadan vuoden tarpeisiin.

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Re: irish moss

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » La Helmi 19, 2011 14:16 pm

Se on muuten merilevää jos joku ei jo maininnu.


elä ethelän mies huijjo, Ota mies off topicia:

Missä sijaitsee helsingissä irlanin suurlähetystö ( EIRE ) ?


Eirassa !
Jos sais Terran reissullansa


Palaa sivulle “Raaka-aineet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa