"Mausteiden" käyttö

Raaka-aineiden käyttö ja kasvatus

Valvojat: suorama, Elmo

Buzzz
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 29
Liittynyt: To Tammi 30, 2014 20:12 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

"Mausteiden" käyttö

ViestiKirjoittaja Buzzz » Pe Elo 29, 2014 18:09 pm

Helloou Brewsters, aloittelija kaipais vinkkejä.

"Mausteiden", kuten appelsiinin-, ja sitruunankuorien käytöstä. Laitetaanko näitä keittoon vai kuten kuivahumalointi? Miten muut mausteet, kanelit, korianterit jne.? Yhdessä lempi apoista(tiger baby) on käytetty mangoa. Voiko esim. tätä käyttää kuoria, vai itse hedelmää(kuiva vai tuore)?

Yleensäkkin miten, missä vaiheessa ja missä muodossa?

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1185
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: "Mausteiden" käyttö

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Pe Elo 29, 2014 18:19 pm

Suurin osa menee keiton loppuvaiheessa. Semmoinen 15-10min riittänee.

Kalle
Oppilas
Oppilas
Viestit: 188
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 11:45 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: "Mausteiden" käyttö

ViestiKirjoittaja Kalle » Pe Elo 29, 2014 18:36 pm

Hedelmiä (tuoreita) taidetaan yleensä laittaa vasta toiseen käymiseen, siinä keitossa kumminkin aromeita haihtuu niin käymispöntössä saanee tehokkaammin aromit talteen. Mitä tahansa sinne laittaa niin kannattaa vähän kokeilla mittasuhteita ennen ettei käy hassusti. Itse laitoin josku puolikkaan vesimelonin 20 litraan california commonia eikä se sitten paljon muulta maistunutkaan.

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1185
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: "Mausteiden" käyttö

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Pe Elo 29, 2014 18:39 pm

Tosiaan tuo keitto koskee kuivattuja sitruunankuoria ja kukkia jne. Noista hedelmistä Kallen tapaan.

Avatar
seppinen
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Helmi 11, 2016 14:21 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: "Mausteiden" käyttö

ViestiKirjoittaja seppinen » La Touko 14, 2016 20:25 pm

Tän topicin vois nostaa ylös!

Mitä hedelmiä, tai muita mausteita, jengi on käyttänyt käymisvaiheessa? Kertokaas vähän mitä olette lisänneet, minkälaiseen olueen, kuinka paljon ja miltä on maistunut. Itseä alkoi kiinnostaa vehnäoluseen aprikoosi tai sitruunan tai ananaksen lisäys.

Avatar
seppinen
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Helmi 11, 2016 14:21 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: "Mausteiden" käyttö

ViestiKirjoittaja seppinen » Ma Touko 16, 2016 22:02 pm

Kalle kirjoitti:Hedelmiä (tuoreita) taidetaan yleensä laittaa vasta toiseen käymiseen, siinä keitossa kumminkin aromeita haihtuu niin käymispöntössä saanee tehokkaammin aromit talteen. Mitä tahansa sinne laittaa niin kannattaa vähän kokeilla mittasuhteita ennen ettei käy hassusti. Itse laitoin josku puolikkaan vesimelonin 20 litraan california commonia eikä se sitten paljon muulta maistunutkaan.


Eikö hiivalla ole liikaa sokeria käytettävissä, jos hedelmät laittaa käymisastiaan? Oletko montaa satsia tehnyt lisäämllä hedelmät kuivahumalan tapaan?


Palaa sivulle “Raaka-aineet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija