Sivu 2/2

Re: Kaura raaka-aineena

Lähetetty: Ke Syys 12, 2018 15:32 pm
Kirjoittaja mursu
Jep, kuten hieman aiemmin oli puhe niin tavanomaista puurokaurahiutaletta tehdessä jyvä kuoritaan, lämpökäsitellään, pienemmät jyvät (erityisesti nämä pikahiutaleet) leikataan ohuemmaksi , sitten jyvä höyrytetään ja lopuksi litistetään hiutaleen muotoiseksi. Mäskättävyyden kannalta nähdäkseni olennaisinta on että tuo höyrytys on tehty, silloin niitä on mahdollista käyttää suoraan mäskissä ilman esikeittoa tms. Näin on siis tehty kaikille hiutaleiksi litistetyille kauroille (sekä pikahiutale että normaalihiutale) joten ne kummatkin käyvät ja erona on lähinnä vain tuo koko/paksuus. Toki se että hiutale on ohut saattaa jonkin verran vaikuttaa tuohon tehokkuuteen eli pikahiutaleesta saattaa samat asiat irrota vielä hieman nopeammin ja tehokkaammin mäskissäkin kuin normaalihiutaleesta. Kuitenkin vaikea määritellä onko se enemmän hyvä vai huono asia. Toisaalta joku saattaisi ehkä myös sanoa että ohuempi hiutale säilyttää varastossa makunsa/ominaisuutensa huonommin samalla lailla kuin rouhittu mallas säilyy huonommin kuin kokonainen, joskaan tämä ei liene kovin ratkaiseva tekijä tässä yhteydessä.

Re: Kaura raaka-aineena

Lähetetty: Ke Syys 19, 2018 10:10 am
Kirjoittaja masa
Asia selkeä, kiitän vastauksesta. Viimeiseen satsiin meni nyt tavallisia kaurahiutaleita ja hyvin näytti toimivan