Kahvi

Raaka-aineiden käyttö ja kasvatus

Valvojat: suorama, Elmo

Ghe_dahlg
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 0:47 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Kahvi

ViestiKirjoittaja Ghe_dahlg » Ke Syys 24, 2008 13:39 pm

Moi,

tuossa Imperial Stoutin reseptiä mietittäessä harkitsimme kahvin lisäämistä olueeseen, mutta päädyimme kuitenkin jättämään sen toistaiseksi pois.

Suurin syy kahvin poisjättämiseen oli erimielisyys siitä miten kahvia pitäisi käyttää oluessa. Onko teillä kokemusta kahvin käyttämisestä oluen mausteena. Jos on, miten käytit ja miltä lopputulos maistui?

Mietimme kaverin kanssa kolmea vaihtoehtoa:
1) rouhitut kahvipavut lillumaan olueeseen käymisen ajaksi
2) rouhitut kahvipavut lillumaan olueeseen jälkikäymisen ajaksi
3) keitetään kahvia ja kaadetaan oluen sekaan


Ideoita?

thetrooper
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 15:00 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Joensuu
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kahvi

ViestiKirjoittaja thetrooper » Su Syys 28, 2008 1:34 am

Jossain stout-ohjeessa oli neuvottu sekoittamaan pikakahvijauhetta vierteeseen. En ole kokeillut, mutta kuulostaa aika mielenkiintoiselta.

Ghe_dahlg
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 0:47 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kahvi

ViestiKirjoittaja Ghe_dahlg » Su Syys 28, 2008 15:07 pm

Pikakahvi on toki helppo vaihtoehto, mutta entä jos ei halua käyttää pikakahvia?

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Kahvi

ViestiKirjoittaja suorama » Ke Loka 01, 2008 9:37 am

Ghe_dahlg kirjoitti:Mietimme kaverin kanssa kolmea vaihtoehtoa:
1) rouhitut kahvipavut lillumaan olueeseen käymisen ajaksi
2) rouhitut kahvipavut lillumaan olueeseen jälkikäymisen ajaksi
3) keitetään kahvia ja kaadetaan oluen sekaan


Eikös nuo kaikki ole kokeilemisen arvoisia?

Neljäs vaihtoehto voisi olla, että kahvin purut / rouhitut pavut mäskätään normaalisti maltaiden joukossa. Espressoa on ainakin tiettävästi käytetty oluen mausteena.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Ghe_dahlg
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 0:47 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kahvi

ViestiKirjoittaja Ghe_dahlg » Ke Loka 01, 2008 12:42 pm

suorama kirjoitti:Eikös nuo kaikki ole kokeilemisen arvoisia?


Tässä nyt lähinnä ajattelin muilta harrastajilta kysellä kokemuksia, jos sellaisia on. Kokeilussakin on se ongelma, ettei ihan näillä budjeteilla ja ajoilla pysty ihan jokaista haluamaansa satsia tehdä ja ideoita pitää karsia rankalla kädellä.


Neljäs vaihtoehto voisi olla, että kahvin purut / rouhitut pavut mäskätään normaalisti maltaiden joukossa. Espressoa on ainakin tiettävästi käytetty oluen mausteena.


Arvasin, että jotain unohtui =)

Anssi
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 223
Liittynyt: Su Helmi 15, 2009 14:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Imatra
18 tai yli: Olen

Re: Kahvi

ViestiKirjoittaja Anssi » Pe Helmi 27, 2009 9:54 am

Itsekin olen tuota kahvin käyttöä miettinyt. Miten sitten tuo kahvissa oleva rasva vaikuttaa mahdollisesti oluen makuun kun olutta kypsytellään? :roll:

Maveolento
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 15:42 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Kahvi

ViestiKirjoittaja Maveolento » Ma Syys 28, 2009 16:38 pm

Hello,

Olen nyt uusi kaveri täällä foorumilla, mutta kotiolutvalmistus on jo vuosia kuulunut harrastukseeni. :jano:

Päätin vastata tähän kahvi-aiheeseen, koska olen sitä kokeillut ja todennut sen erittäin toimivaksi. (tietenkin täytyy itsekin pitää kahvin mausta)

Olen käyttänyt aina suoraan valmista suodatinpannukahvia, siis valmiiksi keitettynä, hieman normaalia vahvempaa kahvia.
Coopersin Stout pohjaan se sopii mielestäni hyvin. Antaa kivan kahvisen jälkimaun olueeseen.
Itselläni on ollut keitettyä kahvia suhteessa 10% nestemäärästä.

Säilytyksessä ei ole ollut ongelmia, kypsyy hyvin, kylmässä säilyy ainakin 4kk hyvin, kauempaa ei ole erää riittänyt :party:

Mikko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 849
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 17:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Ylöjärvi
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Kahvi

ViestiKirjoittaja Mikko » Pe Loka 16, 2009 11:22 am

Mikkellerin olusessa on käytty sivettikissa kahvia:
http://www.ratebeer.com/beer/mikkeller- ... sel/97034/

Ideanahan tuossa kahvissa on että sivettikissat syövät kahvipavut jonka jälkeen niiden jätöksistä kerätään mahalaukun entsyymien muuntelemat pavut ja siitä tulee maailman parasta kahvia. Olen kyseistä kahvia maistanut ja se ei kyllä minusta ollut mitenkään ihmeellistä, normi espresson makuista... siitä tosin ei ole tarkempaa tietoa oliko kyseessä ihan aito sivettikissakahvi vai keinotekoisilla entsyymeillä tuotettu halvempi kopiokahvi.

Näitä kahvilla maustettuja oluita on varmaan enemmänkin joten kokeilemisen arvoinen idea.
Haaviston kotipanimo - Kaljaa Kapinallisille
RDWHAHB

Avatar
Brewcat
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 204
Liittynyt: Su Heinä 01, 2012 10:39 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Akaa
18 tai yli: Olen

Re: Kahvi

ViestiKirjoittaja Brewcat » To Elo 30, 2012 15:05 pm

Laittaisin puruinakeiton loppuvaiheessa muiden mausteiden tapaan 5-15min. Suodattuupa samalla pois vierrettä laskiessa.

Mustaa ja suklaamallasta kohtuu reiluina määrinä tekee myös espressomaisia aromeita oikein mukavasti.

Nimimerkillä "Mörkö - 11,2% Imperial Stout"
Brewcat Oy - Cervisia Vitae Bonae
http://www.shop.brewcat.fi/
Yrittäjäntie 5, 378910 Akaa
GSM: 040 199 3924 (Arkisin noin 08-16 välillä)
Tai (mieluiten) email: kauppa[miumiumau]brewcat.fi


Palaa sivulle “Raaka-aineet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa