Onko se välttämättä pilalla?

Aloittajan hyötypaketti. Usein kysyttyjen kysymysten vastauksia ja muitakin neuvoja oman oluen tekemisen aloittamiseen.

Valvojat: suorama, Elmo, Veteraanit

WilliamShark
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Tammi 17, 2017 21:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Ääsjoki
18 tai yli: Olen

Onko se välttämättä pilalla?

ViestiKirjoittaja WilliamShark » La Maalis 04, 2017 16:17 pm

Avausposti heti ikävissä merkeissä..

Kymmenkunta koht. onnistunutta täysmäskäystä tehneenä, sattui nyt ensimmäistä kertaa kohdalle paha, hieman mädän tuoksuinen/makuinen erä. Tämä oksettava aromi täytyy kuitenkin aika syvällä hengenvedolla havaita eli on aika mieto, mutta huomattava.
Mietouden vuoksi epäröinkin siis vielä heivata koko erää, kun aikaisempaa kokemusta pilaantumisesta ei ole.

Et onkohan tämä nyt sitten se mätämunamerkki kontaminaatiosta vaiko voisiko kypsyessään kadota?

Olut siis nyt muutaman viikon 1-vaihekäymisen jälkeen ollut jokusen päivän kypsymässä kegissä.

Sisältäen:
Pale Ale (2-row)
Crystal 300
Challenger-humala
Irish Moss
WLP004

WilliamShark
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Tammi 17, 2017 21:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Ääsjoki
18 tai yli: Olen

Re: Onko se välttämättä pilalla?

ViestiKirjoittaja WilliamShark » Su Maalis 05, 2017 11:21 am

Vastaanpa itselleni(, niin saa muutkin epäröijät toivoa).

Elikkäs 4-5 päivää tuota luotaantyöntävää mädän tuoksua kesti, ja nyt oli jo huomattavasti miedompi, sen sijaan tilalle oli kehittynyt "luonnollisempi" simainen tuoksu.
Jäämme seuraamaan, mitä se aika tuo tullessaan.


Palaa sivulle “Neuvoja ja vinkkejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa