Oluen panemisen aloitus

Aloittajan hyötypaketti. Usein kysyttyjen kysymysten vastauksia ja muitakin neuvoja oman oluen tekemisen aloittamiseen.

Valvojat: suorama, Elmo, Veteraanit

Rekkamasa
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 27, 2016 9:45 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: suomi
18 tai yli: Olen

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja Rekkamasa » To Helmi 02, 2017 10:41 am

Mnjaa tarviikin muuten tehdä itekkin testiveto jaksaako kekkosen aikanen irtokeittolevy kiehuttaa 12 vesilitraa vai haenko rengaspolttimen ennen kun pitäs alkaa oikeen valmista saamaan...

Tobi
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 20:29 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja Tobi » To Helmi 02, 2017 11:00 am

Kiitos vastauksista! 10 litran kattila lähtee ostoon, jos vaan löydän sellaisen joka sopii uniin :nauru: . Uunin korkeus on pohjasta vastuksiin n. 23cm ja leveys n. 32cm. Muuten kyllä mahtuisi moni, mutta kansi tuo sen muutaman sentin lisää. Tosin voihan sen päällinkahvan vaikka sahata irti

Avatar
HenkkaM
Kisälli
Kisälli
Viestit: 624
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2013 14:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja HenkkaM » To Helmi 02, 2017 11:27 am

Turha sahata kun se kannen voi laittaa päälle ylösalaisin ;)

Tobi
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 20:29 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja Tobi » To Helmi 02, 2017 11:37 am

Noniin joo. Kyllä on taas aivot hyvin käynnistynyt tänään. :hullu: Täytyykö muuten kahvaa desinfioida jos osuu vierteeseen vai onko desinfioinnit vasta keiton jälkeisiä touhuja?

Akselipoika
Oppilas
Oppilas
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Joulu 02, 2013 14:31 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja Akselipoika » To Helmi 02, 2017 12:17 pm

BrewZealot kirjoitti:Sellaiseen tai johonkin valmiiseen ratkaisuun voi halutessaan myöhemmin investoida ja samalla 10-litrainen jää esim. huuhteluveden lämmittämistä varten.


Näin on. Alunperin mäskäsin ja keittelin 10 l Ikean 365-kattilassa. Sitten kaveri hankki Brewfermin vastuksellisen keittokattilan, ja sain hänen vanhan 20 litraisen. Nykyään maskään ja keitän isommassa kattilassa, ja 10 litran kattilassa lämmitän vedet erähuuhtelua varten (mainio tapa lisätä BIAB-mäskäyksen tehokkuutta!). Eli jos nyt hankit halvan 10 kattilan, niin tuskin jää tarpeettomaksi, vaikka tulevaisuudessa hankkisitkin isomman vastuksellisen keittokattilan.
"Ihan hyvää"

Akselipoika
Oppilas
Oppilas
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Joulu 02, 2013 14:31 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja Akselipoika » To Helmi 02, 2017 12:20 pm

Tobi kirjoitti:Noniin joo. Kyllä on taas aivot hyvin käynnistynyt tänään. :hullu: Täytyykö muuten kahvaa desinfioida jos osuu vierteeseen vai onko desinfioinnit vasta keiton jälkeisiä touhuja?


Ei tarvitse desinfioida. Tiskaat sen puhtaaksi vaan. Desinfioinnin tärkeys korostuu sitten vierteen jäädhyttämisen jälkeisissä vaiheissa.
"Ihan hyvää"

Tobi
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 20:29 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja Tobi » To Helmi 02, 2017 12:26 pm

Noniin! Näillä eväillä sitten mennään!

Akselipoika
Oppilas
Oppilas
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Joulu 02, 2013 14:31 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja Akselipoika » To Helmi 02, 2017 12:34 pm

Ei muuta sitten kun tsemppiä ja onnea uuden, mainion harrastuksen parissa! Ja perustathan tuonne "Käyttäjien omia muistiinpanoja" -alueelle oman ketjun, niin saa muutkin foorumilaiset seurata sun touhuja.

Ja älä ota stressiä, vaikka tuntuisi että ekät täysmäskäykset on yhtä sähellystä ja mokailua; niin se on ollut monilla muillakin, ja silti on tullut ihan hyvää olutta.
"Ihan hyvää"

Tobi
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 20:29 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Oluen panemisen aloitus

ViestiKirjoittaja Tobi » To Helmi 02, 2017 13:31 pm

Joo, kaipa sellasen vois alottaa! En ressaa! Ainahan voi täältä lueskella ja kysyä. Täällä näköjään on kuitenkin paljon aktiivisia ja auttavaisia!


Palaa sivulle “Neuvoja ja vinkkejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa