Sivu 1/1

barley wine

Lähetetty: Ke Tammi 11, 2017 19:53 pm
Kirjoittaja Closetostupid
Ajatus tehdä n. 12% barleywine pale ale ja caramunich1 maltaista.
13l batch ja varmaan pari us-05 hiivaa kaipaa. Kysymys kuuluukin että tarviiko startterin vai riittääkö pelkkä nesteytys?

Re: barley wine

Lähetetty: Ke Tammi 11, 2017 20:36 pm
Kirjoittaja Naali
Kyllä toi parilla pussilla nesteytettynä menee ihan hyvin, saattaisi 13l mennä yhdelläkin. Mutta nesteytys tosiaan kunnolla kun noissa vahvemmissa vierteissä hiivasoluja kuolee varsin reippaasti kuivana sekaan heitettäessä (lähde: joku ukko Fermentikseltä viime syksynä).

Re: barley wine

Lähetetty: To Tammi 12, 2017 7:32 am
Kirjoittaja Closetostupid
Tänx! Pitääkö pullotusvaiheessa lisätä hiivaa, ja jos pitää niin miten se käytännössä tapahtuu?

Re: barley wine

Lähetetty: To Tammi 12, 2017 21:14 pm
Kirjoittaja BrewZealot
Normaalisti ei, aikansa siinä voi mennä, mutta maltilliset hapot tulevat kyllä ajan kanssa. Paljon barley wineen ei kannatakaan happoja laittaa tyylillisesti ja koska se tulisi juoda melko lämpimänä. Mutta jos hiiva ei kestä korkeaa alkoholipitoisuutta, voi olla tarpeen laittaa vähän jotain kestävämpää hiivakantaa, ei nyt ehkä turbohiivaa, mutta jotain.

Re: barley wine

Lähetetty: Pe Tammi 13, 2017 7:39 am
Kirjoittaja Closetostupid
Tänx! US-05 tarkoitus käyttää ja ilmeisesti kestää just about 12%, eli en lisää pullotukseen sokeria. Maltillisesti sokeria, eli n. 3g/l?