
Itselläkin muuten vielä uuden mäskäys/keittolaitteiston kanssa säätämistä, oluessa on jotain sivumakuja ja sameutta joiden syytä on vähän hankala paikallistaa.
Valvojat: suorama, Elmo, Veteraanit
EeroK kirjoitti:olut_inssi kirjoitti:mursu kirjoitti:Millainen mäskäyslämpö ja olot, OG ja mitä hiivaa käytät tässä? 1.012 mahdoton, hieman nykyistä alemmas menee varmasti jos mäskäys on tehokas ja hiiva ei jätä paljon maltotrioosia. Tosiaan perusmallasta saisi olla hieman enemmän ja ehkä hiutaleita tai paahdettuja maltaita, kenties laktoosiakin vähemmän koska hiutaleet ja suklaan vähäiset käyttökelpoiset hiilihydraatit on konvertoitava perusmaltaan entsyymeillä mikä vie silloin tavallista enemmän aikaa ehkä n. 66c paikkeilla. Toki makean stoutin ei tarvitse niin kamalan alas käydäkään.
Mäskäyslämpö 60 min 68 C ja vierre on ollut käymässä 19-20.5 lämpötilassa.
Hiivana oli Mangrove Jack Empire M15 kuivahiiva.
OG oli 1.057
Täytyy koittaa tuota Naalin ehdottamaa pilsner enzyymiä (on kyllä ihan uusi tuttavuus minulle), jos sillä saisi käymään kuivemmaksi.
Mangrove Jackin Empire alen attenuaatio taitaa olla 70-75% luokkaa eli ei käy kauheen kuivaksi
Noilla määrillä paahdettuja maltaita olut jää varmasti tosi makeaksi.
tepsu kirjoitti:suoritin vierteen "ilmaamisen" vasta hiivan lisäämisen jälkeen. ... Onkohan riskiä että tämä toimenpide aiheutti jotain peruuttamatonta haittaa oluelle?
tepsu kirjoitti:- Ensimmäinen panoiltani oli kuin maratonjuoksu, jota johdin alusta lähtien ja kerkesin jo vähän tuuletella, kunnes kompuroin maalisuoralla: kippasin täyden startterilla varustetun US-05 -hiivan verrattaen pieneen 6 L käymiserään… ymmärtääkseni täysi pussi 10 L satsiin vielä menee, mutta onkohan näin pieneen satsiin liikaa? Jos on liikaa, jääköhän olut hiivanmakuiseksi?
Palaa sivulle “Neuvoja ja vinkkejä”
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa