Oluen tekeminen uutteesta

Uutteesta ja valmispakkauksista valmistus.

Valvojat: äyni, suorama, Elmo

kapu
Jäsen
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: To Maalis 01, 2018 23:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen

Re: Oluen tekeminen uutteesta

ViestiKirjoittaja kapu » Pe Maalis 02, 2018 13:50 pm

Tuotapa ei tullutkaan tajuttua. 1.050 siis mittarilukema joka lämpötilakorjattuna noin 1.052 - 1.053 joka siis vastaa Brew Maten antamaa lukua.

Egenajos Napalojos
Jäsen
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: La Touko 19, 2018 20:30 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Oluen tekeminen uutteesta

ViestiKirjoittaja Egenajos Napalojos » La Touko 19, 2018 20:38 pm

Kaksi Coopesin Real Alea uutepurkkia ja kilo panimosokeria. Kaksi pakettia coopersin hiivaa ja vettä 25 litraan asti. Käyminen 19-20C asteessa. Alussa op. 25C 1060. Mun toinen satsi, jos ei 90-luvun nuoruuden keitoksessa lasketa. Mitäs kokeneemmat arvelee, millaista litkua tästä ois tulossa?

burp
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Elo 04, 2015 23:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Oluen tekeminen uutteesta

ViestiKirjoittaja burp » La Touko 19, 2018 21:27 pm

Sokeria on aika paljon uutteeseen nähden. Hyvä että laitoit molemmat hiivat, niin se alkaa käymään nopeammin ja voi olla hieman parempi lopputulos. Käymislämpö on juuri sopiva Coopersin hiivalle. Tuohon tulee tietysti aika paljon katkeroa kun yksi purkki on tarkoitettu 23 litralle, mutta makuasia tuokin. Jos tuntuu olevan liikaa katkeroa niin laita seuraavalla kerralla toisen purkin tilalle humaloimatonta uutetta. Vahvuus tulee olemaan jotain 6.5 %.

Egenajos Napalojos
Jäsen
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: La Touko 19, 2018 20:30 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Oluen tekeminen uutteesta

ViestiKirjoittaja Egenajos Napalojos » La Touko 19, 2018 21:30 pm

Lähtikö Kapulla keitto käymään ja jos lähti, niin nyt jo varmaan pullossa. Millaisista tuli? :party:

Egenajos Napalojos
Jäsen
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: La Touko 19, 2018 20:30 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Oluen tekeminen uutteesta

ViestiKirjoittaja Egenajos Napalojos » La Touko 19, 2018 21:41 pm

Jep. Itekkin käkäilin just tuota katkeron yms. tuplaantumista, mutta eka satsi oli just real alea ja käymisen jälkeen maistui kyllä hyvälle, mutta ajattelin kuitenkin, että saisi se olla kuitenkin hiukan tanakkaampaa. Niin ajattelin kokeilla ja sokerilla sitten toisaalta taas keventää. Eka satsi oli 1 real ale, 400g panimosokeria ja cooperin hiiva. Nyt siis vasta sekundäärissä muutama päivä.

burp
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Elo 04, 2015 23:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Oluen tekeminen uutteesta

ViestiKirjoittaja burp » La Touko 19, 2018 22:33 pm

Sekundääri on turha jos ei todella pitkään ole tarkoitus kypsytellä. Itse pidän yleensä 2-4 viikkoa primäärissä ja pullotan suoraan siitä. Joskus ollut 6 viikkoa primäärissä kun ei ole jaksanut pullottaa. Vahva olut voi olla kolmen viikon jälkeenkin vielä tosi hiivainen.

Egenajos Napalojos
Jäsen
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: La Touko 19, 2018 20:30 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Oluen tekeminen uutteesta

ViestiKirjoittaja Egenajos Napalojos » Su Touko 20, 2018 8:29 am

Niin, mutta saahan siinä läträtä ja tuntea olevansa tärkeä ja osaava panimomies.


Palaa sivulle “Uutteesta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 3 vierailijaa