Sivu 1/1

Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Ma Heinä 16, 2018 17:36 pm
Kirjoittaja miksu
Ajattelin tehdä alkoholipitoisuudeltaan hyvin mietoa, suuruusluokkaa 2-3 prosenttista, vaaleaa alea. Jotakuinkin haettu vahvuus tulisi kun laittaa yhden 1,7 kg purkin uutetta 23 litran erään mutta olisiko kellään vinkkiä mitä muuta kannattaisi laittaa/tehdä lopputuloksen parantamiseksi? Tai kannattaisiko asiaa lähestyä kokonaan muuten kuin nesteuutekitillä? Mahtaisiko esim. (osittais)mäskäämällä päästä parempaan lopputulokseen? Vinkkejä reseptiikasta?

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Ma Heinä 16, 2018 17:57 pm
Kirjoittaja Lärry
Jos olet aikaisemmin tehnyt uutepurkin ohjeiden mukaan, ja olet ollut tyytyväinen makuun. Niin vähennä tai jätä pois sokeri. Jos haluat maltaisuuta osittan mäskäyksen lisäksi on mahdollista lisätä vaikka tuopi-mallasuutetta. Tosin väri ei vältämättä ole enään kovin vaalea, ja olueeseen tulee rukiinen vivahde.

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Ma Heinä 16, 2018 18:40 pm
Kirjoittaja miksu
Maltaisuus olisi hyvä juttu mutta rukiisuutta tai tummempaa väriä en kaipaisi... Olisiko siis suositusta millä saisin (vain) maltaisuutta lisää?

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Ma Heinä 16, 2018 18:45 pm
Kirjoittaja Naali
Jos steeppaaminen huvittaa niin joku alle 30 EBC karamellimallas toimii hyvin maltaisuuden lisääjänä.

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Ma Heinä 16, 2018 19:14 pm
Kirjoittaja miksu
Voin kyllä hyvin steepata. Minkälaista määrää suosittelisit?

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Ma Heinä 16, 2018 21:57 pm
Kirjoittaja Naali
Jotain 250-500g on aika yleinen.

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Ti Heinä 17, 2018 0:19 am
Kirjoittaja miksu
Kiitos!

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Su Heinä 22, 2018 8:15 am
Kirjoittaja JaniH
Avatkaas vähän tuota steeppaamista. Jossain olen nähnyt jotkut epämääräiset ohjeet.

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Lähetetty: Su Heinä 22, 2018 10:21 am
Kirjoittaja Naali
JaniH kirjoitti:Avatkaas vähän tuota steeppaamista. Jossain olen nähnyt jotkut epämääräiset ohjeet.


Ei tuossa sen kummempaa kuin hauduttaa erikoismaltaita 65-75 asteisessa vedessä. Perusmaltailla ei kannata tehdä kun niissä on tärkkelystä joka hajoamattomana maistuu pahalle ja haittaa säilyvyyttä.