Luostariolut uutteesta

Uutteesta ja valmispakkauksista valmistus.

Valvojat: äyni, suorama, Elmo

J.A.P
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2015 22:41 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kainuu
18 tai yli: Olen

Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja J.A.P » To Touko 07, 2015 22:04 pm

Eli kysymys siis tästä paketista:http://www.shop.brewcat.fi/brewferm-abbey-mallasuute-eraan-p-2226.html

Tuleeko tuosta sinnepäinkään vastaavaa kuten oikeat luostarioluet? Pitääkö tuohon lisätä uutteen lisäksi sokeria tms.? Mäskäyskattilaprojekti on niin vaiheessa ettei ehdi synttäreille kypsyä jos sitä jää odottamaan...

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Pe Touko 08, 2015 8:43 am

Uutteen mukana tulee kattava ohje sokureiden määrästä. Kannattaa varmasti korvata sokeri rohkeasti vaikkapa amber spraymaltaalla (1kg).

Näyttäisi olevan T-58 monessa kaupassa alennuksessa, eli semmoinen hiiva voisi olla sopiva tuohonkin jos et luota kitin omaan hiivaan.

Brewfermin uutekitit ovat yleisesti ottaen laadukkaita kunhan ne tekee ohjeen mukaiseen vesimäärään, eli ei ala laimentamaan tai tekemään liian vähään veteen.

J.A.P
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2015 22:41 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kainuu
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja J.A.P » Pe Touko 08, 2015 21:30 pm

Just tuota meinasin että osaa varautua lisättävän sokerin/maltaan määrään kun ei tuota ohjetta pääse näkemään. Tai en vaan osaa hakea :cheers1:

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Pe Touko 08, 2015 21:33 pm


J.A.P
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2015 22:41 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kainuu
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja J.A.P » Pe Touko 08, 2015 21:57 pm

Suuri kiitos.

J.A.P
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2015 22:41 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kainuu
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja J.A.P » Su Kesä 07, 2015 16:17 pm

Tämäpä sitten päätti pysähtyä 1.028-1.030 tuntumaan (lukema oli hieman vaihteleva). Sokeri on korvattu Amber-sprymaltaalla, muuten täysin ohjeen mukaan tehty... Ohje kuitenkin sanoo että ominaispaino pitäisi olla 1.010 pullottaessa? Vesilukossa näkyvä käyminen loppui jo pari viikkoa sitten.

Mitähän tuon kanssa kannattaisi tehdä?

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Su Kesä 07, 2015 17:46 pm

http://kotiolut.com/viewtopic.php?f=1&t=2683

Tuolla on painiskeltu jämähtäneen käymisen kanssa, suosittelen tutustumaan viestiketjuun ja kokeilemaan mainittuja temppuja.

J.A.P
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2015 22:41 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kainuu
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja J.A.P » Ma Kesä 15, 2015 22:20 pm

Siirto hieman lämpimämpään (19->23) ja pöntön sekoitus pohjia myöten sai satsin käymään uudestaan, viimeisin mittaus oli 1.020 ja vielä pulputtelee. Sen verran nettiä selasin etten ollut yksin ongelman kanssa, nämä Brewfermin vahvat uutesatsit olivat tehneet samaa jumahtamista muillakin.

JaniH
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: To Syys 04, 2014 11:50 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Eura
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja JaniH » Pe Loka 14, 2016 9:35 am

Millaistas tästä tuli?

JaniH
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: To Syys 04, 2014 11:50 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Eura
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja JaniH » Ti Tammi 31, 2017 14:25 pm

Miettinyt että laittaisi tämän saman oluen tulille mutta vaihtaisi hiivan johonkin laadukkaampaan, olisiko S-05 hyvä tälläiseen "luostariolueeseen" vaiko jotain muuta?

miguels
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 497
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Uusimaa
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja miguels » Ti Tammi 31, 2017 14:39 pm

US05 on niin neutraali hiiva, ettei sitä kannata luostarityyppiseen käyttää. Siihen joku belgialainen kanta mielummin.

J.A.P
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2015 22:41 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kainuu
18 tai yli: Olen

Re: Luostariolut uutteesta

ViestiKirjoittaja J.A.P » La Huhti 15, 2017 22:56 pm

Vähän myöhään tulee vastaus mutta aika makeaksi jäi lopputulos omaan makuun, Gozdawan abbey brune oli minusta parempi, vaatii kyllä pitkän pullokypsytyksen, luokkaa kolme kuukautta ennen kuin avaa ensimmäistäkään.


Palaa sivulle “Uutteesta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Mörri ja 10 vierailijaa