100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

Uutteesta ja valmispakkauksista valmistus.

Valvojat: äyni, suorama, Elmo

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » Pe Tammi 05, 2018 20:29 pm

Tuossa 26.12. laitoin tulemaan humaloimattomista uutteista olutta .
1,5 kg Amber nestemäistä mallasuutetta + 2,8 kg Light DME ja hiivana US-05 noin 23l tilavuus .
Hiivaus ja käyminen viileässä alle 18 astetta .
Odotettavissa noin 6,4 % olut , hiilihapotus sitten kegissä .
Ensiviikolla cold crashauksen jälkeen varmaan kegiin humalatiivisteiden kanssa .
Katkeroksi on 6% isomerisoitua uutetta ja mauksi ainakin Cascade ja Citra uutteita . (Ja pari uutesekoitetta Lapolta. EDIT . oli jo käytetty )
Pitäisiköhän vielä laittaa maltodextriiniä sekaan , ei olisi niin kuivan makuista juoda ?
Ainakin tuo Cascade humalauute toimii vaikka tuoppiin annostellessa , tippa riittää puolen litran mukiin .
Viimeksi muokannut olutttavaan, To Tammi 11, 2018 16:42 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

HiiriHaukka
Oppilas
Oppilas
Viestit: 117
Liittynyt: Ma Marras 20, 2017 22:35 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: eurajoki
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja HiiriHaukka » La Tammi 06, 2018 0:30 am

kerro ihmeessä miltä maistuu ja miksi noin monimutkainen valmistusprosessi uute oluesta? :)

burp
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 28
Liittynyt: Ti Elo 04, 2015 23:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja burp » La Tammi 06, 2018 4:46 am

Tuskin on kuivaa tuolla mallasmäärällä. Itse olen käyttänyt vaaleaa DME:tä uutepurkkien jatkona ja siitä tuntuu tulevan täyteläisyyttä ihan riittävästi.

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » La Tammi 06, 2018 11:32 am

burp kirjoitti:Tuskin on kuivaa tuolla mallasmäärällä. Itse olen käyttänyt vaaleaa DME:tä uutepurkkien jatkona ja siitä tuntuu tulevan täyteläisyyttä ihan riittävästi.


Onhan tuossa tosin Amber uutetta mukana , josko se toisi täyteläisyyttä mukaan. Kokeillaan ilman maltolisäystä .
Itsellä on oluet Finlandia perinteistä Light DME:llä jatkettuna menneet melko kuiviksi , voi tosin olla että suu on tottunut mäskättyihin oluisiin.

Lisäsin uutteet kuumaan veteen ,sekoittelin ja sitten lumihangessa jäähdyttelin , meni vähän liian kylmäksi noin 15 oli hiivatessa .
Nyt on olut ollut käymiskaapissa jotain 17-18 asteessa , meinasin pudottaa kaapin lämmöt johonkin kolmeen asteeseen muutama päivä ennen kegitystä . Semmoinen omatekoinen gold crashi vaan , saa laittaa hapottumaan samantien ja ei sitten lämmitä säilytystilaa.

Humalauutteet sitten kegin pohjalle ja olut päälle. On hanallisessa käymisastiassa , joten letkulla vaan kegin pohjalle valumaan . Ensin hiilidioksidit kegiin niin ei pääse olut hapen kanssa tekemisiin.

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » To Tammi 11, 2018 17:20 pm

Nyt 11.1. olut kegiin . Ja karbonointi olutliittimen kautta.
Oli pari päivää noin 4 asteessa ennen kegitystä , käyminen viileässä 17 astetta .
10 ml isomerisoitua 6% humalauutetta
2 ml Cascade uutetta
ja 1ml Citra uutetta

Ominaispaino kegissä mitattuna näytti jotain 1018 , olut oli kylmää ja mittariin tuli heti kuplia pintaan joten tuo lukema ei ole kyllä totta .
Lämpötilakorjattuna olisi 1014
Saahan nähdä miltä maistuu .

HiiriHaukka
Oppilas
Oppilas
Viestit: 117
Liittynyt: Ma Marras 20, 2017 22:35 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: eurajoki
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja HiiriHaukka » To Tammi 11, 2018 23:39 pm

kerro ihmeessä miltä maistuu :) :cheers2:

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » To Tammi 11, 2018 23:54 pm

Maistettu , aika sameaa lientä .
Ei varmaan tarvitse lisäillä humalaa , tuli aika terävän makuista tavaraa noin ensituntumana .
Kunhan tuo vähän asettuu niin ehkä oikea makukin tulee esille , tujua tavaraa nuo MaltMillerin humalauutteet.
Ja ei ole kuivan makuista .
Taidan tehdä uudelleen suunnilleen samaa ,mutta hommaan Amber spraymallasta .

HiiriHaukka
Oppilas
Oppilas
Viestit: 117
Liittynyt: Ma Marras 20, 2017 22:35 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: eurajoki
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja HiiriHaukka » To Tammi 11, 2018 23:58 pm

:chick: :jano: :jee:

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » Pe Tammi 12, 2018 0:27 am

olvii.jpg
sameaa
olutttavaan kirjoitti:Maistettu , aika sameaa lientä .
Ei varmaan tarvitse lisäillä humalaa , tuli aika terävän makuista tavaraa noin ensituntumana .
Kunhan tuo vähän asettuu niin ehkä oikea makukin tulee esille , tujua tavaraa nuo MaltMillerin humalauutteet.
Ja ei ole kuivan makuista .
Taidan tehdä uudelleen suunnilleen samaa ,mutta hommaan Amber spraymallasta .

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » Ke Tammi 17, 2018 22:40 pm

Tämä alkaa kirkastumaan ja makukin tulee esille hiljakseen .
Varmaan olisi kaivannut vähän sokeria sekaan hiivan herätteeksi , tämähän lähti hitaasti käyntiin .
Tosin hiivaus oli aika kylmään vierteeseen .
Mutta on melko täyteläistä tavaraa maltaiden ja humalien osalta , ja alkoprosentit on kohdallaan .
Ainakin jos on ennen tottunut Pirkka-lageriin.

Seuraavassa erässä pitää katsoa hiivauslämmöt paremmin kohdalleen ja 200 grammaa panimosokeria mukaan.
Humalien osalta katkeroa vähän vähemmän ja 2:1 --> 3:1 Cascade:Citra suhteeksi
Varmaan tulee 1kg Finlandia perinteinen purkki + 1,7kg Light LME + 2 kg DME light maltaiksi ,
eräkokoa tarvii varmaan kasvattaa jos meinaa että prosentit pysyy alle 7 .

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » Ti Tammi 30, 2018 13:21 pm

30.1.2018
Toinen uuteolut:
250g panimosokeri
1 kg Finlandia perinteinen
1,7 kg LME nestemäinen Extra light uute
1 kg DME light
2 pussia Mangrove Jack’s M54 California Lager 10g
Kokonaismäärä noin 24l , ominaispaino jotain 1054-1055 ,
klo 12.30 hiivaus 20 asteiseen vierteeseen päälle ripottelemalla.
Illalla tai huomenna siirto käymiskaappiin 18 asteen lämpötilaan .
Kegiin laittaessa sitten uutteilla katkero ja maku

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » Su Helmi 18, 2018 12:38 pm

30.1.2018
Toinen uuteolut
18.2. Kegi täyteen ja loput 5l pikkupönttöön
kegiin
8 ml isomerisoitua 6% humalauutetta
3 ml Cascade uutetta
0,8 ml Citra uutetta

pikkupönttöön noin 4l ja siihen
2 ml isomerisoitua 6% humalauutetta
1 ml Cascade uutetta
0,3ml Citra uutetta

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: 100 % täysin mallasuute/humalatiiviste olut

ViestiKirjoittaja olutttavaan » Su Helmi 18, 2018 16:41 pm

18.2. 2018
kolmas uuteolut
Perinteinen Finlandia 1 kg
panimosokeri pussinpohjat 220g
Better Brew DME Pale 1kg
DME extra light 1 kg
noin 22 l vierrettä
Edellisten hiivojen päälle , (2 pussia Mangrove Jack’s M54 California Lager 10g , 30.1. ensimmäinen pano )
pari tuntia meni kegityksestä että sai uuden annoksen pönttöön.
OG pitäisi olla jotain 1050-1052 , ja lopputuotteen prosentit 5,5 seudulla.

Humalointi taas uutteilla kegiin


Palaa sivulle “Uutteesta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa