Cooper's Lager

Uutteesta ja valmispakkauksista valmistus.

Valvojat: äyni, suorama, Elmo

Raulibadding
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Marras 14, 2017 12:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Cooper's Lager

ViestiKirjoittaja Raulibadding » Su Marras 26, 2017 18:02 pm

Eli nyt kolmas viikko meneillään.kiljuisuuden maku alkanut häivettyä ja nyt maistaa jo jotain muutakin.ominaispaino pysynyt 1.010. Ensi viikonloppuna pulloihin ja jälkikäymään pariksi viikoksi.

Von Retee
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 15
Liittynyt: To Joulu 28, 2017 15:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Posio
18 tai yli: Olen

Re: Cooper's Lager

ViestiKirjoittaja Von Retee » To Tammi 11, 2018 19:51 pm

Tuli nyt hommattua myös tuollainen Coopers lager paketti. Kiinasta tilaama refractometrikin saapui sopivasti.

Semmonen perustavan laatuinen kysymys heti tulee mieleen. Paketti mainostaa, että tulisi OG 1.038 ohjeilla ja jos tämä seos käy 1.01 OG:hen, saan alkoholipitoisuudeksi 3.6%? Pitäneekö paikkansa? Haluan kuitenkin juoda noin keskioluen vahvuista olutta eli tarvitsisi saada prosentit tuonne 5% hujakoille.

Sokeria ei tekisi mieli käyttää ja spraymallas hinnoissaan. Jos käyttäisi normaali maltaita? 1,6kg maltaita vastaisi 1kg spraymallasta eli 1kg sokeria? Vai oinko liikaa mutkia? Toki kumpiakaan ei ole tässä hollilla, että loppupeleissä sokerilla ehkä joutuu menemään tämän satsin. Mutta tulevaisuutta ajatellen voisin jotakin mallasta ottaa kaappiin rouhittuna, josta saisi aina keiteltyä puuttuvat sokerit pönttöön.

Hiivakysymys myös, huoneen lämpotila on mulla +25. Sille ei paljon valitettavasti voi. Millä hiivalla saisi tässä lämpötilassa edes sinnepäin lageria?

Avatar
Tero_perkele
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 263
Liittynyt: Ma Marras 16, 2015 19:22 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Cooper's Lager

ViestiKirjoittaja Tero_perkele » To Tammi 11, 2018 20:35 pm

Melkein helpoin konsti on tosiaan toi spraymallas jos helpolla haluat päästä tai pienempi vesimäärä/tupla määrä uutetta, jolloin saat se painon korkeammaksi.
Ihan perusmaltaiden kanssa joudut jokatapauksessa ne mäskäämään joten samalla sitten tekee kokonaan ilman mitään uutteita sen oluen.
Tää on taa mun mielipide asiaan.

Noi sokerit kun on aina vaan sokereita,oli sitten kide tai panimosokerista kyse,asiasta löytyy myös tältä foorumilta topikki....
http://kotiolut.com/viewtopic.php?t=1270
Viimeksi muokannut Tero_perkele, To Tammi 11, 2018 20:52 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

HiiriHaukka
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 98
Liittynyt: Ma Marras 20, 2017 22:35 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: eurajoki
18 tai yli: Olen

Re: Cooper's Lager

ViestiKirjoittaja HiiriHaukka » To Tammi 11, 2018 20:41 pm

se on pintahiiva olutpaketti, itsellä lämmöt noin 23 astetta ja käytin Bulldog B1 hiivaa kestää ainaski 25c lämmön, juotavaa tuli ja juotua tuli ;) kummiski tuo hiiva ei käytä olutta loppuun itsellä kävi fg 1012 og oli 1049 . käytin coopers lager purkin ja 1,7kg purnukan light dme eli humalaimaton uute.
Vierrettä oli noin 20l

käytä vähintään panimosokerii jos muuta et ehi/pysty, sitä saa ihan vaikka prismasta :) monissa s-marketeis on myös.

tuo sinun tavote prosentti vaatii 20l satsiin noin 2kg sokerii. :jee:

Von Retee
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 15
Liittynyt: To Joulu 28, 2017 15:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Posio
18 tai yli: Olen

Re: Cooper's Lager

ViestiKirjoittaja Von Retee » Pe Tammi 12, 2018 19:07 pm

Onko tosiaan näin, että 2kg vaatisi sokeria kylkeen 23l, että tulisi keskioluen vahvuista? Hurjalta määrältä kuulostaa.

Löytyi asunnosta spotti, missä 22 astetta, saisi virittelemällä ehkä jopa alle 20 asteen. Tosin ratkaisusta tulisi kyllä aika mielenkiintoinen. :lol:

No, ei tässä sinänsä kiirettä, että en vielä oo laittanu noita käymään. Spraymallasta tarttee miettiä vielä. Ehkä laposta tulee tilattua kamaa myös tässä.

Avatar
Coopers
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Huhti 24, 2017 13:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku/Raisio
18 tai yli: Olen

Re: Cooper's Lager

ViestiKirjoittaja Coopers » Pe Tammi 12, 2018 19:46 pm

Yksi pelkkä 1,7kg olutuutepurnukka tekee n. vajaat 3%, kun valmistetaan 23 litraa. 1kg lisättyä sokeria nostaa alkoholipitoisuutta n. 2% (ainakin dekstroosin ollessa kyseessä). Eli yhteensä noinabout 5%.
En kuitenkaan suosittelisi pelkän sokerin käyttämistä. Oluesta saatta tulla "ohutta" maultaan ja alkoholi maistuu liiaksi läpi. Lisäisin mieluummin humaloimatonta mallasuutetta (nestemäistä tai kuivattua) yhdessä sokerin kanssa. Sokerin osuus max 50% lisätyistä aineista.
En myöskään suosittelisi pelkän mallasuutteen käyttöä. Hiivalle olisi hyvä antaa ainakin 100g (23 litran satsissa) yksinkertaisia sokereita (dekstroosi, glukoosi, taloussokeri) joihin iskeä hampaansa ja laittaa käyminen kunnolla liikkeelle.

Vertailun vuoksi:
1x1,5kg humaloimaton nestemäinen mallasuute (LME) nostaa alkoholipitoisuutta n. 2%.
1kg spraymallasta (DME) nostaa alkoholipitoisuutta n. 1,6%.
1kg sokeria siis tuon n. 2%.

Lyhenteet (LME/DME):
Liquid Malt Extract / Dried Malt Extract
www.kotiviini.fi - coopers.com.au

JaniH
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 285
Liittynyt: To Syys 04, 2014 11:50 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Eura
18 tai yli: Olen

Re: Cooper's Lager

ViestiKirjoittaja JaniH » La Tammi 13, 2018 16:44 pm

Lisäksi pieni sokerimäärä käyttää oluen kuivemmaksi jolloin päästään lähemmäksi sitä lageria. Hiivana tuo cooper'sin mukana tuleva on melko hyvä lämpimissä tiloissa, oikeaan laagerhiivaan tarvitsisit noin 13 asteisen lämpötilan tai sitten vaikkapa Mangower's Jackin California Lager tms hiivan jolla saadaan lageria myös melko korkeissa lämpötiloissa.


Palaa sivulle “Uutteesta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 11 vierailijaa