Sivu 1/1

Kaura, ruis, vehnä sahdin raaka-aineina

Lähetetty: To Touko 24, 2018 8:01 am
Kirjoittaja javu
Onkos täällä kirjoittelevilla minkälaisia kokemuksia muiden viljojen kuin pelkän ohramaltaan ja ruis-kaljamaltaan käytöstä sahdin raaka-aineina?
Sahdin teossa ylipäätään on sinänsä yksinkertaisesta prosessista huolimatta niin paljon muuttujia että vasta nyt 20 vuoden harrastelun jälkeen ovat mallaskokeilutkin alkaneet kiinnostaa uusien makujen löytämiseksi..

Ajatuksena olisi tehdä ainakin ruissahti johon ehkä 30% vaaleita ruismaltaita. Toinen suht varman oloinen kokeilu olisi lisätä 1-2kg kauraa omaksi vakireseptiksi vakiintuneeseen seokseen, 25kg sahtimallasta + 1kg kaljamallasta. Karkkimaltaita olen joskus aiemminkin kokeilut ja jotain 100ebc karamellia voisi myös laittaa kilon verran mukaan.

Re: Kaura, ruis, vehnä sahdin raaka-aineina

Lähetetty: La Touko 26, 2018 11:42 am
Kirjoittaja Lexxus
Teen useimmat sahtini mallaspohjalla, jossa on puolet ohramallasta ja puolet vehnämallasta. Ei katajaa eikä humalaa. Tällainen sahti on omaan suuhuni todella täyteläistä ja pehmeää.

Re: Kaura, ruis, vehnä sahdin raaka-aineina

Lähetetty: La Touko 26, 2018 21:39 pm
Kirjoittaja true panomies
Kuulostaa mielenkiintoiselta! Täytyy kokeilla joskus. Itse laitoin kerran 4 viljan hiutaleita mukaan ihan vaan kokeena. Määrä ei ollut kovin suuri joten vaikutuskaan ei ollut valtaisa mutta hyvää sahtia se oli!

Re: Kaura, ruis, vehnä sahdin raaka-aineina

Lähetetty: Ti Tammi 22, 2019 18:51 pm
Kirjoittaja Huppelihei
Muutamassa viime erässä olen kokeillut savumallasta sahtimaltaan joukkoon.10 kg mallas määrästä laittanu 3kg savumallasta.sillä saanut aika hyvän jälkimakuna saapuvan savun maun.