Sivu 1/1

Suomi 100 Sahti

Lähetetty: La Marras 04, 2017 23:53 pm
Kirjoittaja Fermentum
Aloin tässä miettimään että mikä olisikaan suomalaisempaa kuin sahti itsenäisyyspäivän juhlapöydässä, etenkin kun sataset paukkuu.

Eli hakusessa olisi jokin erittäin juhlava sahtiresepti. Mallasta saa olla runsaasti, eräkokona hakusessa ehkä 5-10 litraa kylmäsäilytyskapasiteetin rajoittuneisuuden takia.

Pitkä säilyvyyskin olisi plussaa, jospa vaikka sama erä kestäisi joulupöydän äärelle asti.

Jotain tämän suuntaista reseptiä pohdin alustavasti (5 litraa valmista sahtia):

2,2kg Sahtimallas
300g Tuoppi kaljamallas

Mäskiin lisäksi:
5g hallertau tradition tai saaz säilöntäaineeksi (maatiashumala kuuluisi teemaan, mutta ei saatavilla tällä hetkellä)
3 katajanmarjaa

2 katajanoksaa huuhteluvaiheessa