Urkin sahtipäivät 14.5. alkaen!

Suomalaisen perinnejuoman oma keskustelualue.

Valvojat: suorama, Elmo

Patakurko
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 21
Liittynyt: La Kesä 08, 2013 14:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Järvenpää
18 tai yli: Olen

Urkin sahtipäivät 14.5. alkaen!

ViestiKirjoittaja Patakurko » Su Touko 11, 2014 15:47 pm

Sahdin ystäville muistutukseksi, että ensi viikolla 14.5. alkavat Urkin sahtipäivät st Urho's pubissa Helsingissä. Tätä ei tunnutajjuurikaan mainostettavan, joten ajattelin asiasta mainita täällä. Itsekin aion tehdä pyhiinvaelluksen alkuoluen pariin tuonne. Jostain muistelen lukeneeni, että peräti 13 sahtia olisi osallistumassa. Ilmeisesti kaikkia eik kuitenkaan ole koko aikaa saatavilla. Toivottavasti kiinnostuneita riittää paikalle, että hyvä perinne säilyy!

Patakurko
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 21
Liittynyt: La Kesä 08, 2013 14:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Järvenpää
18 tai yli: Olen

Urkin sahtipäivien maistelusta (14.5.)

ViestiKirjoittaja Patakurko » Ti Heinä 22, 2014 17:30 pm

Jäi toukokuussa tuoreeltaan kommentoimatta 2014 Urkin sahtipäivien sahteja ja nyt törmäsin tekemiini muistiinpanoihin, joten tässä hiukan viipeellä kommentteja sahdeista :geek: .
Tässä muisteloita maistamistani sahdeista. Jos joku oli mukana karkeloissa ja vielä muistaa /löytää muistiinpanonsa, niin saa opponoida =)
Hirvi Kivisahti: tuoksu maalaismaisen hapahko (maitohappoa?), maku melko kevyt ja hapahko, melko kuiva ja mukana oli katajaisuutta. Runko hieman ohut ja vetinen. Odotin Kivisahdin maistamista, mutta tämä erä tuotti minulle pettymyksen.
Pyhän Urhon sahti: tuoksu mieto ja siisti. maku pehmeän maltainen, toffeinen ja puhdas. Jälkimaussa katajan kuivuutta ja aavistus pippuria. Urkin sahti oli tasapainoinen ja siisti, sahtimaisuutta toi täyteläinen suuntuntuma ja katajan jälkikuivuus. Hyvin juotava, sahdiksi jopa hieman sivistynyt, mutta erinomainen sahtiin tutustuvalle.
Rekolan sahti: Reilusti samea ja keskiruskea, puolen sormen vahvuinen isokuplainen ja melko kestävä vaahto. Tuoksussa pyökkisavua. Maku makea, savumaltainen (varmaan saksalainen pyökkisavustettu), lääkemäisyyttä. Loppumaussa puumaista kuivuutta katajasta. Kokonaistuntumana rehevä ja jopa hieman raakuutta mukana, rehti sahti, vaikka omaan makuuni pyökkisavu oli aika vahva (olisiko leppäsavu autenttisempi?). joka tapauksessa hyvä suoritus Rekolalta uutena sahdintekijänä.
Keudan sahti: Väri tumma, tuoksussa karamellia, voimainen, tunkkainen (lämmettyään äärimmäisen voimakas diasetyyli.). Maussa voimakas diasetyyli (voimaisuus), leipäinen ja karamellinen. Suuntuntuma ohut ja kevyt. Tästä tuli mieleen tumma tsekkiolut, ei missään nimessä sahti. Varmaankin tullut prosessissa jotain häikkää, koska näin voimakas diasetyyli.
Mufloni sahti: Tummahko, samea ei vaahtoa. Tuoksussa savuisuutta yhdistyneenä pieneen happamuuteen (navetantakusen tuntumaa). Maku kuiva, hapettuneen oloinen, pippurinen, jopa pahvinen. Tämä erä ei ollut kunnossa, voi johtua voimakkaasta hiivaisuudesta, joka tekee makuun pippurisen, nyt jopa pahvisen kuivuuden. Vaikea sanoa, olisiko hetken kylmässä kypsytys auttanut, tämä ei ollut tarjoilukunnossa.
Pihamaan sahti: samea, tuoksu savuinen ja hedelmäinen. Vihdoinkin sahtimaista hedelmäisyyttä, päärynää ja banaania! Mukavasti makeutta, myös kevyesti pippuria ja lääkemäisyyttä. Tässä oli sahtimaisuutta ja Pihamaan sahti olikin ehdoton suosikkini, maukas ja raikas sahti.

Kärkikolmikko näistä maistamistani oli 1. Pihamaan sahti 2. Pyhän Urhon sahti 3. Rekolan sahti
En maistanut kaikkia saatavilla olevia sahteja, joten tämä ei ole mikään kattava rankkaus. Jätin tutut Lammin sahdin ja Finlandian maistamatta tässä yhteydessä. Ne ovat yleensä molemmat hyviä.
Kaiken kaikkiaan antoisa reissu, mukava päästä vertailemaan sahteja rinnakkain. Yleensähän saa maistaakseen yhtä kerrallaan.


Palaa sivulle “Sahti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa