Sivu 1/1

Haarikka

Lähetetty: To Elo 23, 2012 11:39 am
Kirjoittaja Votkaiguaani
Onko kenelläkään tietoa mistä saisi kunnon katajahaarikan sahtia varten ja kuinka paljon moinen voisi kustantaa? Vieläkö näitä joku nikkaroi vai kannattaako noutaa Virosta?

Re: Haarikka

Lähetetty: To Elo 23, 2012 12:00 pm
Kirjoittaja Joppo
Votkaiguaani kirjoitti:Onko kenelläkään tietoa mistä saisi kunnon katajahaarikan sahtia varten ja kuinka paljon moinen voisi kustantaa? Vieläkö näitä joku nikkaroi vai kannattaako noutaa Virosta?

Eikös niissä sahtikilpailuissa saa semmoisen palkinnoksi? Eli nyt vaan Suomen parasta sahtia kehittämään :cheers2: (Se taitaa tosin olla kiertopalkinto, mutta veikkaan, että kilpailun järjestäjillä voisi olla tarkempaa tietoa.)

Re: Haarikka

Lähetetty: To Elo 23, 2012 20:24 pm
Kirjoittaja äyni
Kimpiastioita näkee jonkunverran erilaisilla markkinoilla ja messuilla. Ongelmana niissä on lähinnä, että kukaan ei maksa kunnollisesta haarikasta sitä mitä siitä pitäisi saada, joten niitä ei juuri kukaan tee. Enin osa haarikalta näyttävistä tuotteista on toteuttettu liimaamalla, eikä kunnollisella kimpitekniikalla. Liimattu puuastia ei ole nesteiden nauttimiseen mitenkään optimaalinen väline, ei tahdo kestää eikä se ole oikean näköinenkään, ainakaan ammattilaisen silmiin.

Kannattaa harrastaa aktiivista googlettelua hakusanoinaan vaikka kimpiastia, puuseppä, taidepuuseppä, yms.
Minähän olen puuseppä, mutta ei minullakaan ole tiedossa, että joku tekisi oikein kunnollisia haarikoita tai muita kimpiastioita. Noita liimattuja näkee kyllä.

Re: Haarikka

Lähetetty: To Elo 23, 2012 20:46 pm
Kirjoittaja Juhani Palttala
Mitäs sellainen kunnollinen haarikka sitten maksaisi? Itsekin olen moista etsiskellyt, mutta vähemmän varakkaana tee-se-itse-miehenä varmaankin jossain vaiheessa teen sellaisen itse. Ehkä harjoittelen ensin tekemällä pari kappaletta kuusesta, se lienee maultaan ehkä hieman samalla suunnalla. Tai vaikka ei olisi, niin kuusta (tai mäntyä) saa helpommin.