Eka pano

Suomalaisen perinnejuoman oma keskustelualue.

Valvojat: suorama, Elmo

Daiyu
Jäsen
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 10:12 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kotka
18 tai yli: Olen

Re: Eka pano

ViestiKirjoittaja Daiyu » Ti Joulu 25, 2018 18:47 pm

jylppö kirjoitti:Taas hieman myöhässä sahti tehty. 4kg uusia ja 1kg muutaman vuoden vanhoja maltaita + ripaus kaljamaltaita. Vierrettä laskin n.12l ja OG mukavat 1.083. Kokeilin tällä kertaa sununtai kuivahiivalla. Tätä ennen aina tehty palahiivalla.

Miten onnistui kuivahiivalla? Mietin kaivanko hiivan pakastimen uumenista vai käytänkö kaapissa olevaa kuivahiivaa kun pönttö vapautuu viiniltä ja teen sahtia pitkästä aikaa.
Aloitteleva harrastaja haeskelee luotettavia reseptejä vaativaan makuun.

jylppö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 158
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2015 10:58 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kalajoki
18 tai yli: Olen

Re: Eka pano

ViestiKirjoittaja jylppö » Ke Joulu 26, 2018 22:25 pm

Daiyu kirjoitti:
jylppö kirjoitti:Taas hieman myöhässä sahti tehty. 4kg uusia ja 1kg muutaman vuoden vanhoja maltaita + ripaus kaljamaltaita. Vierrettä laskin n.12l ja OG mukavat 1.083. Kokeilin tällä kertaa sununtai kuivahiivalla. Tätä ennen aina tehty palahiivalla.

Miten onnistui kuivahiivalla? Mietin kaivanko hiivan pakastimen uumenista vai käytänkö kaapissa olevaa kuivahiivaa kun pönttö vapautuu viiniltä ja teen sahtia pitkästä aikaa.

Vajaa 2vrk kävi lämpimässä ja sitten siirsin kellariin, jossa +6-8 pakkasista riippuen. OG oli tippunu nyt 1.030 lukemiin. Maku mielestäni ei niin banaaninen, kuin palahiivalla tehty, mutta tuttu sahdin makuinen kuitenkin. Jos vain palahiivaa löytyy, niin suosittelen sitä. Muista, että palahiiva sulaa nesteeksi, kun sen ottaa pakkasesta, eli ei säilytä kiinteää muotoa enään :wink:


Palaa sivulle “Sahti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa