Sivu 1/1

siideri ja kegi

Lähetetty: Su Maalis 11, 2018 0:19 am
Kirjoittaja Von Retee
Hitto! (tai heureka)

Eikö näissä makeissa siidereissä ole se ongelma, että luontaista sokeria ei voi jättää, kun se jatkais käymistä ja toisaalta, et saa hiilihappoa, jos pysäytät käymisen kemikaali-alin mixeillä.

Eikö tämä ongelma ratkea ihan pelkästään kegihommilla eli käyttää siiderin haluamaansa makeusasteeseen ja pysäyttää käymisen ja siirtää kegiin? Pullosta saa sitten hiilihapot.

Miksi rupesi mietityttämään, niin tykkään ite sellaisesta puolimakeasta siideristä, aidolla sokerin maulla, ei makeutusainetavarasta siis.

Re: siideri ja kegi

Lähetetty: Su Maalis 11, 2018 9:02 am
Kirjoittaja Darep
Von Retee kirjoitti:Eikö tämä ongelma ratkea ihan pelkästään kegihommilla eli käyttää siiderin haluamaansa makeusasteeseen ja pysäyttää käymisen ja siirtää kegiin? Pullosta saa sitten hiilihapot.


Joo, toi on yks keino! Mitä ite lueskellu ni yleistä on antaa käydä loppuun ja sit laittaa hiivan pysäyttäjää ja lisätä jotain makeuttavaa. Esim. samaa omenamehua lisää mistä käyttikin alunperin. Tai jotain hyvää sokeria, hunajaa, yms. yms. yms. mikä nyt sun reseptiin kuuluukin ja millä saat just semmosta siideriä kuin haluat :D

Googleen ku pistää "back sweeten cider" ni löytyy jos jonkinmoista

Re: siideri ja kegi

Lähetetty: Ma Maalis 12, 2018 15:37 pm
Kirjoittaja PetteriSeppänen
Itse olisin myös sen kannalla, että antaa siiderin käydä loppuun ja tekeytyä kaikessa rauhassa käymisastiassa. Kun on kegityksen aika, niin lisäät hiivantappajan ja haluamaasi makeutusta. Kegissä sitten ne hiilihapot kuten meinasitkin

Re: siideri ja kegi

Lähetetty: Su Huhti 29, 2018 15:49 pm
Kirjoittaja Yeast73
Itse olen tekemässä kohtapuoliin ekaa siideri satsia, ja meinasin hoitaa makeutuksen laktoosilla ennen carbonointia kegissä.