Siideri omenasoseesta

Siideri, viini, juusto ja muut sellaiset.

Valvojat: suorama, Elmo

Humalisto
Oppilas
Oppilas
Viestit: 190
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 14:59 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Siideri omenasoseesta

ViestiKirjoittaja Humalisto » Su Syys 24, 2017 19:44 pm

Omenahilloa on tullut tehtyä naapureilta saaduista omenoista parit kerrat, mutta olen ajatellut, että siideri vaatisi puristamista, mihin ei taas ole vehkeitä, eikä intoa maksaa. Pohdiskelinkin tässä, että syntyisiköhän siideri, jos kuorisi, pilkkoisi ja keittäisi omenat kuten hillottaessa ja sitten siivilöisi ne kevyesti tai jättäisi siiviläpussissa sammioon? Jos koostumus on liian utuinen, voisi jatkaa jollakin marlilla.

Onko tässä jokin juttu, mitä en ole tullut ajatelleeksi?

Cod3
Oppilas
Oppilas
Viestit: 171
Liittynyt: Ke Touko 25, 2011 21:24 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Siideri omenasoseesta

ViestiKirjoittaja Cod3 » Ma Syys 24, 2018 19:16 pm

Voiskohan tommoseen käyttää pektolaasia?
Muutenkin kiinnostais siiderin valmistaminen ilman että puristaa mehuksi. Kokemuksii?

Wursti
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 36
Liittynyt: Ma Maalis 20, 2017 21:12 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Siideri omenasoseesta

ViestiKirjoittaja Wursti » Ma Syys 24, 2018 22:47 pm

Kaveri teki siideriä omenasoseesta, väitti ihan juotavaksi. Ongelmana oli että siideri kuulemma lähti aina uudelleen käymään kun hän heilautti pönttöä. Toisekseen soseeseen joutui lisäämään jonkin verran vettä mikä laimensi juomaa.

Jos omenoita on reilusti, onko mahdollista rakentaa tee-se-itse-prässi? Netti on pullollaan ideoita, alkaen auton tunkista ja parista isosta ämpäristä.

Kaverin kokemukseen perustuen, suosittelisin suodattamaan soseen. Lisäksi keittäminen kuulemma muuttaa makua, ehkä omenaviinin suuntaan? Mullakin olis seuraava suunnitelma jatkaa kaupan täysomenamehua suomalaisilla omenilla mehustamalla joko mehulingolla tai keittämällä. Ei oo lähipiirissä kenelläkään kunnon omenapuita niin ei voi tehdä kokonaan omenista. Viime kesäksi tein siideriä pelkästään lidlin eri omenamehuista, tuli ihan maistuvaa ja hapanta. OG 1,048 ja us-05:lla tais käydä 5 %:iin asti.

Edit. Mehut oli "hazyja" ja siideri jäi kauniin utuiseksi pektolaasista huolimatta.


Palaa sivulle “Muut käymistuotteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa