Medovukha/Kvas

Siideri, viini, juusto ja muut sellaiset.

Valvojat: suorama, Elmo

Leipuri
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Loka 26, 2016 20:12 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Järvenpää
18 tai yli: Olen

Medovukha/Kvas

ViestiKirjoittaja Leipuri » To Loka 27, 2016 1:01 am

Onkos kukaan kokeillut tehdä Medovukhaa tai Kvassia? Oman käsitykseni mukaan Medovukha olisi meadin kaltaista juomaa, tosin miedompaa ja valmistuksessa käytetty myös maltaita.
Kvassihan on ns "lepäolutta", mutta suomeksi löytyy vain yhdet ohjeet eräästä blogista ja nekin on vähän "epämääräiset" omaan silmääni.

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 845
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Medovukha/Kvas

ViestiKirjoittaja Naali » Su Loka 30, 2016 15:17 pm

Medovukha on ihan kiva juoma, meadia miedompaa, kuivaa ja kuplivaa. En kyllä kovin selvillä tuleeko siihen maltaita vai ei jos tehdään oikeaoppisesti. Toisaalta erinäisessä tyylinatseilussa ei yleensä ole mitään järkeä niin mikänottei. Kvass kai alun alkeaen pitäisi tehdä ruislevästä jotenkin mäskäten, toisaalta kaupallinen nykyversio vastaa aika liki täkäläistä kotikaljaa tietyillä vivahde-eroilla.
http://www.panimonurkka.fi, kotiolutainesten kauppaa Helsingin suunnalla.


Palaa sivulle “Muut käymistuotteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa