hunajaviini.

Siideri, viini, juusto ja muut sellaiset.

Valvojat: suorama, Elmo

Darkbeer
Oppilas
Oppilas
Viestit: 182
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2010 22:06 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: salo
18 tai yli: Olen

hunajaviini.

ViestiKirjoittaja Darkbeer » La Tammi 02, 2016 14:36 pm

Tervehdys!

Pitkästä aikaa. Varmaan pari vuotta kerkesi kulua tässä välissä. Onkohan täällä ketään "tuttuja" enää foorumilla?

Mutta sitten itse aiheeseen...

2kg hunajaa.
1tl korianteria
1tl pomeranssia.
1tl neilikkaa.
4 appelsiinia kuorittuna.
44g tuoretta inkivääriä raastettuna.
7l vettä.
10g suomen hiivaa.

Näillä ajattelin mennä hunajaviinin teossa.

Se edellinen minkä tein silloin pari vuotta sitten oli hyvää mutta vahvaa. N.14%. Eikä paketillinen suomenhiivaa ollut omiaan pitämään nesteitä käymisastiassa. Nyt maltillisimmin prosentteja ja hiivaa. Eiköhän tästä hyvä tule.

Edit: hiukan tuossa korjailin noita määriä. Joku jos viitsisi laskea paljonko on prosentteja odotettavissa...en enää muista laskukaava. Eikä ollut kapeaa syvää astiaa missä olisi mittarilla nähnyt OG:n.

Darkbeer
Oppilas
Oppilas
Viestit: 182
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2010 22:06 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: salo
18 tai yli: Olen

Re: hunajaviini.

ViestiKirjoittaja Darkbeer » Su Tammi 03, 2016 11:06 am

No niin , pientä päivitystä projektiin.
Poika porisi jo illalla hiljaksiin. Nyt aamusella tasainen porina. Täytyy kyllä sanoa että odottavan aika on edelleen pirun pitkä.

Jaakko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 562
Liittynyt: La Tammi 07, 2012 15:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: hunajaviini.

ViestiKirjoittaja Jaakko » Su Tammi 03, 2016 11:16 am

Hunajaviiniä tehdessä kannattaa käyttää reilusti hiivaravinnetta. Hunaja ei tahdo sisältää kaikkia hiivan tarvitaemia ravinteita. Ravinteita voi lisäillä viellä kesken käymistäkin.
Tuossa hyvä juttu siitä:
https://youtu.be/IwjAZI86bOo

Darkbeer
Oppilas
Oppilas
Viestit: 182
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2010 22:06 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: salo
18 tai yli: Olen

Re: hunajaviini.

ViestiKirjoittaja Darkbeer » Su Tammi 03, 2016 12:35 pm

Ainakin viimeksi tehty sima kävi n.14% asti. Tosin sitä pullahiivaa oli se paketti :)

Jaakko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 562
Liittynyt: La Tammi 07, 2012 15:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: hunajaviini.

ViestiKirjoittaja Jaakko » Su Tammi 03, 2016 13:28 pm

Varmaan käykin ihan kohtuu hyvin mutta lopputuotteen maku paranee kun käyminen on puhtaampaa...

Darkbeer
Oppilas
Oppilas
Viestit: 182
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2010 22:06 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: salo
18 tai yli: Olen

Re: hunajaviini.

ViestiKirjoittaja Darkbeer » La Tammi 09, 2016 10:07 am

No niin, viikko on vierähtänyt. Tasaisesti on poika pulputtanut. Nyt mietin josko jo pullottaisi? Vai annanko vielä olla? Edellinen vahva sima kävi kellarissa alle 10°:ssa kuukauden vähän toistakin, mutta tämä nykyinen huoneen lämmössä (20°). Tuoksu on appelsiinin neilikkainen. Herkullista.

Darkbeer
Oppilas
Oppilas
Viestit: 182
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2010 22:06 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: salo
18 tai yli: Olen

Re: hunajaviini.

ViestiKirjoittaja Darkbeer » Ke Tammi 13, 2016 16:55 pm

Edelleen käy. Ajatteli pelata nyt varman päälle ja lisäsin 10g viiniravinnetta 1dl tuota simaa Ja kaadoin käymisastiaan. Toivottavasti käy vieläkin.


Palaa sivulle “Muut käymistuotteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa