Portviinin ja punaviinin kotivalmistus

Siideri, viini, juusto ja muut sellaiset.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
BrewZealot
Kisälli
Kisälli
Viestit: 707
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 17:22 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Portviinin ja punaviinin kotivalmistus

ViestiKirjoittaja BrewZealot » Ke Heinä 29, 2015 16:45 pm

No joo, aitoa portviiniä nyt ei kotona saa tehtyä, mutta onko kukaan päässyt liki?
Jos nyt unohdetaan se väkevöintiosuus, niin millaisilla aineilla pääsisi liki aitoa porttia? Tai edes oikeata punaviiniä? Punaviinimarjoista tehty viini jää mansikanpunaiseksi ja maultaan kirpeäksi.
Mietin että olisiko luumu sopiva tuomaan porteille ja täyteläisille punkuille ominaista väriä ja makua? Mustikoilla saa varmaan myös tummuutta lisää.

Rypäleviineihin tarkoitettuja rypäleitä ei varmaan suomesta helpolla löydä, ainakaan järkihintaan.
Tarkoitus olisi saada pääosa raaka-aineista luonnosta tai sukulaisten pihoilta (punaviinimarjoja, kirsikoita, karviaisia, omenoita, mustikoita...), vain mahdollisimman pieni määrä tarpeita kaupasta (sokeri, hiiva, rusinoita, luumuja?).

Tynnyri (ja paahdettuja tammilastuja) löytyy kypsytystä varten.

Voimakerroin
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2014 16:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Portviinin ja punaviinin kotivalmistus

ViestiKirjoittaja Voimakerroin » La Syys 12, 2015 16:11 pm

Hep.

Saat hyvän aihion aroniamarjoista. Marja-aronia pensasta on melkein joka toisessa pihassa. Niitä on todella helposti saatavilla. Marjat alkaa olla kypsiä juuri nyt. Ne kannattaa ensin pakastaa. Jäätyminen parantaa makua. Viinistä tulee tummaa, ja kauniin väristä. Reseptillä 4 litraan asti vettä, 1 kg marjoja ja 1 kg sokeria saa hyvää kiljua pienen kypsyttelyn jälkeen. :drunk:

- F

Avatar
BrewZealot
Kisälli
Kisälli
Viestit: 707
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 17:22 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Portviinin ja punaviinin kotivalmistus

ViestiKirjoittaja BrewZealot » La Syys 12, 2015 20:58 pm

Täytyykin katsella ympärille. Vanhassa kotikaupungissa Porissa olisi parikin paikkaa missä niitä ainakin silloin kasvoi. Täytyy tarkastella Turun tienoolta hyvää puskaa mistä hakea saalista. Tummaa on ja kauniin väristä, mutta miltä se sitten maistuu? :winktoo:


Palaa sivulle “Muut käymistuotteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa