Itse tein lokakuussa joulua varten tumman belgioluen käyttämällä pohjana Finlandia Perinteinen -uutetta, jonka kaveriksi mäskäsin maltaita ja keiton lopuksi lisäsin vähän kandisokeria. Kaikki humalointi olueeseen tuli Finlandia-uutteesta, joten IBU:jen määrä voi olla täysin metsään, koska käytin sen arviointiin Mr. Beerin American Lager -uutteen katkerointia. Mielestäni onnistunut olut käyttäen edullista Finlandia Perinteinen -uutetta pohjana.
Koko: 6,5 litraa
IBU: ~43
OG: 1.077
FG: 1.019
ABV: 8,1%
1,0kg Finlandia Perinteinen
0,35kg Pale Ale Malt
0,15kg Wheat Malt
0,10kg CaraPale
0,10kg Flaked Oats
0,20kg Iso kandisokeri, Dan Sukker
~3g SafBrew T-58
Finlandia-uute ja jatkojalostus
-
- Oppilas
- Viestit: 102
- Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: keskeltä mitään
- 18 tai yli: Olen
Re: Finlandia-uute ja jatkojalostus
olutttavaan kirjoitti:Tiistaina 12.12. laitoin tulemaan Finlandia uutteesta siideriä . Purkki uutetta ja vähän panimosokeria ja 5l omenatäysmehua sekä vettä jotta 22 litraa täyttyi . Käymisympäristö vähän viileä varasto noin 18 astetta.
Hiivaksi Mangrove Jacksin M02 pinnalle ripottelemalla ja ripaus Servomyces hiivaravinnetta sekaan , noin 25 oli lämmöt liemessä kun hiivasin.
Keskiviikkona oli liemen lämmöt pudonnut 20 asteen pintaan , sekoitin hiivat pinnalta liemen sekaan .
Torstaina sihisi kivasti ja lämmöt oli vähän yli ympäristön eli lähti käymään kunnolla . Nyt sitten odotellaan miten käy..
olutttavaan kirjoitti:Eilen 31.12. loppui jouluolut kegistä niin laitoin siiderit kegiin karbonoitumaan .
Oli hiiva painunut tiukasti pohjalle , kun lapposin käymisastiasta niin täysin kirkasta siideriä tuli loppuun saakka .
Kuivakan makuista ja taitaa vielä hiiva maistua mukana . Vähän enemmän saisi olla omenan makua.
Paljonko volsia siideriin ?
Jotain 3 ?
Siideri ollut pari päivää ulkona kegissä , painetta jotain 1,2 baria . Laitan pari 5 litran minikegiä hanasta letkun avulla täyteen ja loput pulloihin . Alkaa pakastamaan kelit .
Kokeilin ottaa 1,5 litran pulloon suoraan hanasta noin 6 asteen lämmössä niin aika paljon karkasi hapot , nyt kun on lämmöt nollan pinnassa niin varmaan onnistuu .
Pitänee hommata vastapaine pullotin , voi sitten kegistä tölkitellä noita 5l astioita . Kegi joutuukin karbonointiastiaksi . Hyvin toimii kyllä tuo laposta hommattu Lindr kompensaattorihana , kegissä saa olla hapotuspaineeet 1 bar ja hana ei vaahdota kun ottaa noin 6 asteessa olutta tuoppiin .
Ja siideri tulee siististi ulos vaikka paineet on 1,2 baria kun lämmöt on nollan pinnassa.
Palaa sivulle “Muut käymistuotteet”
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa