Lonkeron teko ohje hakusessa

Siideri, viini, juusto ja muut sellaiset.

Valvojat: suorama, Elmo

riipasu
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2008 22:18 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: tampere
18 tai yli: Olen

Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja riipasu » Ke Joulu 17, 2008 22:21 pm

hakusessa olisi hyvä respa, lonkerolle jonka voisi kotioloissa käyttää.
guukeli antaa kiljuille yms. ohjeet mutta ei tunnu löytyvän lonkerolle mitään.

vuosia sitten käytin lonkeroo joka onnistui mutta ohjeet ei ole tarkemmin muistissa.
se tehtiin greipistä ja sitruunasta (hedelmistä) +sokeri ja vesi.
määriä tai suhteita en muista en edes tuliko siihen hiivaa :)

kertokaahan kotikokit salaisuutenne!

edit: anteeksi jos tämä tuli aivan väärään osioon.

Ghe_dahlg
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 0:47 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Ghe_dahlg » La Joulu 20, 2008 16:10 pm

riipasu kirjoitti:hakusessa olisi hyvä respa, lonkerolle jonka voisi kotioloissa käyttää.
guukeli antaa kiljuille yms. ohjeet mutta ei tunnu löytyvän lonkerolle mitään.


Veikkaan, että lonkero syntyy suht kelpoisesti tämän tyyppisellä reseptillä:

10L vettä
2-3 kiloa sokeria
viinihiiva

Kun käyminen on loppupuolella, kippaa lonkeron alku toiseen astiaan ja lisää greippi- ja sitruunamehut, sulje kansi ja anna käydä vielä hetki.

Sitten pullottelet ja annat seistä pulloissa hetken(mieluiten jääkaapissa)

riipasu
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2008 22:18 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: tampere
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja riipasu » Su Joulu 21, 2008 21:36 pm

kiitoksia vinkistä :)

Tuota toimiskohan tämä?

Eli appelsiinikiljua http://appelsiinikilju.toimii.net/

* 10 litraa vettä
* 10 litraa appelsiinitäysmehua
* 6 kg sokeria

Jos vaan appelsiinimehun tilalle laittaisi täysgreippimehun niin lähtisköhän käymään ilman hiivaa niinkuin appelisiinikilju lähtee

eli jos laittais
10litraa vettä
10litraa täysmehua
sekä paljonhan sitruunamehua tarvis? pari pientä purkkia sitruunatiivistettä?

Ja pitäiskö viikon antaa käydä ja vielä vaihtaa astiaa viikoksi?

Jos ei toimi niin jos kokeilis tota Ghe_dahlgin vinkkiä

10L vettä
2-3 kiloa sokeria
viinihiiva

viikon antaisi käydä ja vaihtaisi astiaan mihin 10litraa greippi täysmehua sekä pari pientä tiiviste purkkia sitruunaa ja antaisi taas viikon käydä sekä pullotukseen vielä viikoksi?

Olen aika noviisi vielä näissä niin paljon kysymyksiä :)

Ghe_dahlg
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 0:47 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Ghe_dahlg » Su Joulu 28, 2008 17:36 pm

riipasu kirjoitti:Jos vaan appelsiinimehun tilalle laittaisi täysgreippimehun niin lähtisköhän käymään ilman hiivaa niinkuin appelisiinikilju lähtee


Kannattaa laittaa mieluummin omat hiivat sekaan, niin tietää ainakin suunnilleen mitä saa. Villihiivojen kanssa ei koskaan voi tietää tullooko hyvä vai paha kakku. Tunnetun hiivan kanssa parantaa mahdollisuuksiaan huomattavasti.


reseptijuttuja


En osaa yhtään sanoa. Kokeilemalla selviää. Tee pari pienempää satsia kokeillaksesi erilaisia reseptejä.
Kunhan täysmehut eivät vilise kaiken maailman säilöntäaineita, lopputulokseksi pitäisi tulla jotain lonkeron tapaista.

riipasu
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2008 22:18 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: tampere
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja riipasu » Ke Tammi 21, 2009 17:17 pm

Viikonloppuna tarkoitus kokeilla ekaa lonkero tapaista sekoitusta..

Aineet:
- 5 litraa greippitäysmehu
- 5 litraa vettä
- 3 kiloa sokeria
- 1-3 sitruunatiiviste (tai sitten sitruunaa..vielä mietintä myssyssä)
- viinihiiva
- Katajanmarjoja? ginin mausteenakin käytetään niin ajattelin kokeilla miten sopisi tähän sekoitukseen.

Juhannus
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Helmi 02, 2009 16:22 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Nivala
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Juhannus » Su Kesä 07, 2009 15:15 pm

No, tuliko tästä lonkkua?

Miguel
Oppilas
Oppilas
Viestit: 160
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 17:59 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: J
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Miguel » Ti Touko 21, 2013 17:42 pm

Mitä olisitte mieltä tällaisesta reseptistä?

- 10l vettä
- 3kg sokeria
- Hiiva
- Ehkä katajanmarjoja mausteeksi

Eli tarkoitus olisi tehdä 10l kirkasta kiljua (OG olisi kai jtn 1.116) joka käymisen jälkeen laitettaisiin kegiin 10l greippimehun kanssa, hapotettaisiin ja nautittaisiin.
Onko ajatuksia tuosta, että jos 10l kiljua olisi prosentteja 15% ja sen laimentaa 10l greippimehua, niin eikös silloin prosentitkin puolittuisi? Tarkoitus olisi saada juurikin jtn 5,5% tavaraa :D

Jaakko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 562
Liittynyt: La Tammi 07, 2012 15:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Jaakko » Ti Touko 21, 2013 20:11 pm

Mitä jos unohtaisi nuo sokerit ja tekisi omenaviini pohjalta tuon lonkeron. Varmana tulisi parempaa kun alkaa kiljusta väsäämään (sokeri vesi sotkut).

Itse asiassa monet siiderit ja muistaakseni jotkut lonkerot ovat tehty juuri noin....

Ainakin meidän prismasta saa 300% omenamehutiivistettä joka on pelkkää omenamehua eikä sisällä lisättyä sokeria

2 tuollaista tiivistettä plus 8 tavallista omenamehu100% purnukkaa niinpäästään 10volttiin jonka sitten laimentaa 10litralla greippi mehualla ta limonaatilla niin päästään 5volttiin. Eikä ole kiljua. Täytyy muistaa pysäyttää käyminen koska alkaa muuten käymään uudelleen. Sitten myös voi tarvittaessa makeuttaa sokerilla.

Kiljumies
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1052
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 22:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Kiljumies » Ti Touko 21, 2013 20:18 pm

Olen tehnyt lonkeroa reseptillä:

-Halpaa giniä maun mukaan
-Greippilimsaa

Koko komeus kegiin ja hapot perään. Itse pidän enemmän alkon lonkerosta kuin käymisteitse valmistetuista.

PS. Ei Kiljussa ole mitään vikaa. :jano:

patinoitunu runomies
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 77
Liittynyt: Pe Loka 12, 2012 13:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja patinoitunu runomies » Ti Touko 21, 2013 20:39 pm

Siis lonkerohan ei ole käymisteitse valmistettu juoma vaan kirjaimellisesti "long drink" eli tislatusta alkoholista limpparilla pidennetty drinkki.

Greippilonkku on greippilimulla pidennetty ginipaukku ja brändilonkero on pommacilla pidennetty Brandyannos.

Valmistus ei eroa mitenkään kossuvissystä, sitä ei vaan myydä tölkissä. Hapot on limpparissa valmiina.
"Ken lemmi ei viinaa, naista ja laulua, hän koskaan ei käydä saa elämän koulua. Hän narri on ja narriksi jää ja tyhjääkin tyhjempi narrin on pää" - Ilmari Kianto

Jaakko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 562
Liittynyt: La Tammi 07, 2012 15:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Jaakko » Ti Touko 21, 2013 20:50 pm

patinoitunu runomies kirjoitti:Siis lonkerohan ei ole käymisteitse valmistettu juoma vaan kirjaimellisesti "long drink" eli tislatusta alkoholista limpparilla pidennetty drinkki.

Greippilonkku on greippilimulla pidennetty ginipaukku ja brändilonkero on pommacilla pidennetty Brandyannos.

Valmistus ei eroa mitenkään kossuvissystä, sitä ei vaan myydä tölkissä. Hapot on limpparissa valmiina.


Nykyään tahtoo olla kaupan hyllyt notkollaan noita käymisteitse valmistettuja.... Alunperin asiahan noin olikin ennenkuin tuli nämä.

Juu mutta helpoimmalla pääsee kun ginistä tekee mutta nyt ei vissiin haettu sitä kuitenkaan mikäli ymmärsin oikein

Avatar
äyni
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2989
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 14:45 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: TAMPERE

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja äyni » Ti Touko 21, 2013 20:54 pm

Maitokaupassa ei kait saa myydä kuin käymisteitse valmistettua alkoholia. Siksi kaupan hyllyt on pullollaan greippikiljua.

Jaakko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 562
Liittynyt: La Tammi 07, 2012 15:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Jaakko » Ti Touko 21, 2013 20:55 pm

Miguel kirjoitti:Mitä olisitte mieltä tällaisesta reseptistä?

- 10l vettä
- 3kg sokeria
- Hiiva
- Ehkä katajanmarjoja mausteeksi

Eli tarkoitus olisi tehdä 10l kirkasta kiljua (OG olisi kai jtn 1.116) joka käymisen jälkeen laitettaisiin kegiin 10l greippimehun kanssa, hapotettaisiin ja nautittaisiin.
Onko ajatuksia tuosta, että jos 10l kiljua olisi prosentteja 15% ja sen laimentaa 10l greippimehua, niin eikös silloin prosentitkin puolittuisi? Tarkoitus olisi saada juurikin jtn 5,5% tavaraa :D


15vol lantrattuna puolella saat viellä 7,5vol

Jos tolla reseptillä haluaa kokeilla niin laita edes panimosokerilla....

Miguel
Oppilas
Oppilas
Viestit: 160
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 17:59 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: J
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Miguel » Ti Touko 21, 2013 20:57 pm

Joo, tiedossa on se että orkkis lonkku on gin + greippilimu sekoitusta :) Käymosteitse valmistaminen tuli vain mieleen kuin luin tämän ketjun ja siitä innostuneena rupesin pähkäilemään, että saisikohan tuota juomaa valmistettua kotona.

patinoitunu runomies
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 77
Liittynyt: Pe Loka 12, 2012 13:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja patinoitunu runomies » Ti Touko 21, 2013 21:49 pm

Okei, no jos greippikilju olikin hakusessa ni eipä sitten mittään, mulla ei oo mitään hajua noista kiljulonkeroista...
Aika riskaabelin kuulonen resepti kyllä.. :drunk:
"Ken lemmi ei viinaa, naista ja laulua, hän koskaan ei käydä saa elämän koulua. Hän narri on ja narriksi jää ja tyhjääkin tyhjempi narrin on pää" - Ilmari Kianto

Krausen
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Maalis 08, 2013 12:55 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Krausen » Ke Touko 22, 2013 6:01 am

Ennen vappua halusin käyttää ylijäämäksi jääneen Muntonsin vehnähiivan. 8 litraa vettä, 1 sitruunan kuoret, 10 g hallertauer hersbrucker humalaa 15 min ja 700 g sokeria. Aluksi se oli myrkynvihreää, parin viikon päästä väriltään greippilonkeron näköistä. Maku oli lähellä greippilonkeroa, hapot puuttui kun en pullottanut. Haju oli kiljumainen. Joku neutraalimpi hiiva varmaan olisi parempi. Sanotaanko näin, että en minä tuota reseptiä nyt varsinaisesti voi aivan suositella, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä, sillä tein tuon kokeilun haluisena/halusin tuhlata sen hiivan eikä mitään tietoa siitä mitä siitä halusin. Lopputulos yllätti positiivisesti, mutta ei kovin erityistä.

Miguel
Oppilas
Oppilas
Viestit: 160
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 17:59 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: J
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Miguel » Ke Touko 22, 2013 16:44 pm

Päädyn sittenkin tekemään lonkeroni Kiljumiehen ehdotuksen mukaisesti, eli giniä ja greippilimua:) Vaikka Kiljumiestä lainatakseni, "eihän kiljussa mitään vikaa ole".

Osaisko joku heittää vinkkiä missä suhteessa pitäs sekottaa esim 40% giniä ja limua, että sais sen 5,5% tavaraa esim 10l? Ite oon niin surkea ollut aina matiikassa niin ei pää riitä edes moisiin laskuihin =)

Kiljumies
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1052
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 22:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Kiljumies » Ke Touko 22, 2013 17:08 pm

1375ml giniä
8625ml limua
Viimeksi muokannut Kiljumies, Ke Touko 22, 2013 17:12 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Miguel
Oppilas
Oppilas
Viestit: 160
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 17:59 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: J
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Miguel » Ke Touko 22, 2013 17:12 pm

Ai 1375ml giniä + 10l limua = 5.5% lonkeroa? :D

Kiljumies
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1052
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 22:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Lonkeron teko ohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Kiljumies » Ke Touko 22, 2013 17:18 pm

niin siis tuolla reseptillä tulee 10l lonkeroa


Palaa sivulle “Muut käymistuotteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa