autumn blush muntos

Siideri, viini, juusto ja muut sellaiset.

Valvojat: suorama, Elmo

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » Su Touko 19, 2013 17:49 pm

kokemuksia?
vaimo halus siideriä.
kannattaako laittaa light spraymallasta?

BeerAmogh
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 228
Liittynyt: Pe Huhti 12, 2013 14:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: turku
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja BeerAmogh » Ma Touko 20, 2013 17:08 pm

eipä ole kokemusta, mutta nopea googlaus antoi jotain infoa.
Toi paketti jakaa aika railakkaasti mielipiteet kahtia maailamalla, syynä on/oli lager hiiva joka oli eksynyt pakettiin cider hiivan tilalle...
mitä spraymaltaan käyttöön tulee niin sitä suositellaan vain ja ainoastaan pullotus sokerin korvaajaksi.

Se mitä olen itse pannut noita Muntons Gold sarjan tuotteita (oluita), jos jotain tarvitsee laittaa niin se selviää ekan satsin maistelun yhteydessä ja tähän mennessä ei ole pahemmin tarvinnut mitään lisätä.
Summassa en yrittäisi ja paketin mukana tulevasssa lapussa toden näköisesti kerrotaan suositukset tarkemmin ja mainitaan mahdollisen ABV noston tms. miten se onnistuu.

ps. kiitos vinkistä, taidan laittaa kanssa tuon tilaukseen :wink:

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » Ti Touko 21, 2013 21:30 pm

panin muntons stoutin, perjantaina ekat maistiaset otettu .helvetin hyväämukaan laitoin kilos spraymallasta olisko ollu black ja tumma,en muis varmaksi.
taidan laitta sidukat tilaukseen.
korkeitaan vähä panimosokeria.

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » Ti Touko 21, 2013 22:21 pm

tuli viä miellen,et jos vaihtais hiivaan?

BeerAmogh
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 228
Liittynyt: Pe Huhti 12, 2013 14:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: turku
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja BeerAmogh » Pe Touko 24, 2013 8:05 am

tuli viä miellen,et jos vaihtais hiivaan?


No se on maku asia. Itse ajattelin katsoa mikä hiiva paketin mukana tulee ja edetä sitten.
Noita hiivoja on siiderin tekoon aika monia, wyest 4766, Bioferm champ ja notthingham nyt alkuun.

Niin tosiaan, autum blush on tilattu ja pakettia odotellaan :wink:
Palataan astialle kun paketti on tullut ja on aika panna uute

BeerAmogh
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 228
Liittynyt: Pe Huhti 12, 2013 14:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: turku
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja BeerAmogh » Ma Touko 27, 2013 22:44 pm

Jep, paketti tuli.
Ja tuttuun tapaan muntons on pakannut mukaan hiivan, jonka tunniste tiedot eivät kerro mitään sen ominaisuuksista tai yleensäkään mikä hiiva on kyseessä..
X TZB 6G Yeast
googlaus auttoi hieman, kyseessä on olut ja siideri hiiva joka on muntons:n oma versio fermentis S-33 hiivasta
Ja tuntuisi toimivan, tuottaen kuivan siiderin.

no taidan pistää tuon kaappiin odottelemaan siihen asti että saan käymiskammio projektin loppuun ja lämpötilat säädetyksi otollisiksi
:arrow: Ja tilaukseen wyeast 4766..... ihan vain varmuuden vuoksi..

wolfbeer78
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 75
Liittynyt: Pe Touko 10, 2013 18:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: vaasa
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja wolfbeer78 » La Kesä 08, 2013 14:00 pm

Ja alkuviikosta autumn blush muntos käymään kunhan saapuu postista :jano: Hiivana ajattelin käyttää vinofermin BIOFERM CHAMP hiivaa :nauru:

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » Ma Kesä 10, 2013 19:38 pm

laitatko muuta muuta joukkoon.tuli postista tänää kans kyseinen paketti.mitä tuo sun valitsema hiiva tekkee siiderille?

wolfbeer78
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 75
Liittynyt: Pe Touko 10, 2013 18:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: vaasa
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja wolfbeer78 » Ti Kesä 11, 2013 2:50 am

joo prosentin nostoa fariinisokerilla voipi mennä miedon viinin puolelle ;) mutta hiivasta luki että käy kuohuviineille ja siiderille, Käymis lämpötila 15-30c` joten sopii näille keleille :) Sen pitäs myöskin tuottaa vähän sivutuotteita no saas nähdä miten menee keskiviikkona pönttöön.

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » Ti Kesä 11, 2013 20:01 pm

fariinisokerin määrä?ei kai esim 500g pahaa tee.

wolfbeer78
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 75
Liittynyt: Pe Touko 10, 2013 18:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: vaasa
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja wolfbeer78 » Ti Kesä 11, 2013 23:36 pm

se nyt riippuu paljon haluu voltteja :eivarma: ite aattelin ominaispainosta laskea sitte koska on tarpeeksi mutta yli kilo menee itellä, en oo laskenu mutta veikkaisin jotain 5,3% puolikiloo fariinisokererilla karponoinnin jälkeen. :cheers2:

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » Ke Heinä 03, 2013 21:23 pm

maistoin ekan pullon,muuten hyvää mutn hapot puuttu kokonaan.laitoin yhden tlk:n pulloon.mikä mahtaa olla vikana????????

Avatar
Joppo
Kisälli
Kisälli
Viestit: 881
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Riihimäki
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja Joppo » Ke Heinä 03, 2013 21:41 pm

julli kirjoitti:maistoin ekan pullon,muuten hyvää mutn hapot puuttu kokonaan.laitoin yhden tlk:n pulloon.mikä mahtaa olla vikana????????

Kauanko ollut pullossa ja miten kirkasta kamaa pulloon meni? Jos hiivaa meni pulloihin vain vähän, niin hiilihappojen muodostuminen kestää normaalia kauemmin.

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » Ke Heinä 03, 2013 21:51 pm

viikon.latoin tänään mällin jääkaappiin.pullon pohjalla oli kyllä hiivaa.otanko korkit auki ja laitan sokeria lisää?vai odotellaanko.

Avatar
Joppo
Kisälli
Kisälli
Viestit: 881
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Riihimäki
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja Joppo » Ke Heinä 03, 2013 22:02 pm

julli kirjoitti:viikon.latoin tänään mällin jääkaappiin.pullon pohjalla oli kyllä hiivaa.otanko korkit auki ja laitan sokeria lisää?vai odotellaanko.

Itse odottelisin nyt ainakin sen perinteisen kolme viikkoa huoneenlämmössä.

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » Ke Heinä 03, 2013 22:09 pm

kaipa tarvii vaan odotella..onneksi on viä 20l olutta,ja stoutti huomenna pulloihin.

julli
Oppilas
Oppilas
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 14:11 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pori
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja julli » To Heinä 18, 2013 22:29 pm

koe pullot maistettu,hapot löyty.onneksi..

BeerAmogh
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 228
Liittynyt: Pe Huhti 12, 2013 14:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: turku
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja BeerAmogh » Pe Heinä 19, 2013 17:36 pm

no niin, vihdoinkin on oma autumn blush käymässä, hiivana on wyeastin sider. :super:
Hieman elämä teki tepposia ja tämä projekti venyi, mutta nyt homma etenee.

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Ti Heinä 30, 2013 21:05 pm

Laitoin tilaukseen. Meinasin josko tyrkkäisi vähän panimosokeria että saa tilavuuden ja voltit kohilleen, kehtaisiko 500g laittaa sokuria ja 22L lientä primääriin?

BeerAmogh
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 228
Liittynyt: Pe Huhti 12, 2013 14:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: turku
18 tai yli: Olen

Re: autumn blush muntos

ViestiKirjoittaja BeerAmogh » To Elo 08, 2013 20:32 pm

Pari pulloa on jo maistettu ja tuli eittäin miellyttävä cider. Maultaan muistuttaa aika paljon Magners siideriä :jee:
Ei auta muuta kuin odottaa että karbonointi valmistuu kunnolla ja nautinto voi alkaa.


Palaa sivulle “Muut käymistuotteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa