acidulated malt vai kemikaalit?

Oluen teon kemiaa. Mm. amylaasit, veden "virittelyt", hiiva ja muut sellaiset

Valvojat: suorama, Elmo

Lakudog
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 29
Liittynyt: Su Elo 30, 2015 13:45 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Lappeenranta
18 tai yli: Olen

acidulated malt vai kemikaalit?

ViestiKirjoittaja Lakudog » La Marras 14, 2015 21:25 pm

Kumpi tapa olisi suositeltavaa mäskäyksen ph:ta säätäessä? Vesiprofiilini Ca 28, Mg 8,7, Cl 16, So 16. EZ water calculatorin mukaan voisi heittää mäskäysveteen 50g acidulated mallasta. PH asettuisi siten "vihreälle" 5,54:n. Kivennäiset jäävät vaan hieman alle suositusten. Ca/Mg luvut ja pH:n saisin kohdalleen lisäämällä 2g gypsymia, 3g kalsiumkloridia ja 1g epsomia. Kumpi parempi? Vai acidulated malt ja edelliset kemikaalit määrillä 1, 2 ja 1 g? Vai onko kaikki turhaa säätämistä?

Avatar
Votkaiguaani
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1121
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 0:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: acidulated malt vai kemikaalit?

ViestiKirjoittaja Votkaiguaani » Ke Marras 25, 2015 21:05 pm

Turhaa pH:n säätö ei ole, eikä välttämättä kemikaalitkaan. Riippuu mitä olet tekemässä.


Palaa sivulle “Kemia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa