Villihiiva

Oluen teon kemiaa. Mm. amylaasit, veden "virittelyt", hiiva ja muut sellaiset

Valvojat: suorama, Elmo

Closetostupid
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 78
Liittynyt: Ti Elo 30, 2016 7:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Villihiiva

ViestiKirjoittaja Closetostupid » To Syys 21, 2017 10:43 am

Ihmettelin kun jätin og näytteen muutamaksi päiväksi muhimaan, niin oli laskenut 1075:sta 1030:een.
Onko tässä nyt joku villihiivamahdollisuus, vai mistä oikein on kyse?

Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 597
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Villihiiva

ViestiKirjoittaja Matts » To Syys 21, 2017 13:48 pm

Villihiiva tai pöpö. Oliko keusenia (hiivavaahto) päällä?

Closetostupid
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 78
Liittynyt: Ti Elo 30, 2016 7:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Villihiiva

ViestiKirjoittaja Closetostupid » Pe Syys 22, 2017 7:31 am

Vaahto oli päällä.

Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 597
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Villihiiva

ViestiKirjoittaja Matts » Pe Syys 22, 2017 9:10 am

Eiköhän se jotain villihiivaa ole. Teit sitten minikokosen coolshipin (belgit "hiivaa" avoimen vierteen altaassa jossa saattaa itessään olla perinnepöpöjä ja ilmasta villihiivoja jota kutsutaan coolshipiksi). Toki hiivaa on vähän kaikkialla ja sen käytettävyys on kysymysmerkki. Toki voit minisatsiin sen pitchata ja katsoa mitä tulee.

Closetostupid
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 78
Liittynyt: Ti Elo 30, 2016 7:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Villihiiva

ViestiKirjoittaja Closetostupid » Pe Syys 22, 2017 9:34 am

No tota on tosiaan se 1dl ehkä niin ei varmaan jaksa alkaa värkkäämään.
Mutta ihan mielenkiinnosta jos tosiaan joku päivä kokeilisi tehdä jonkun pienen batchin.
Voiko tosiaan jollain konstilla erottaa onko kyseseessä "hyvä" tai "huono" villihiiva, eli ts. onko juotavaa vai ei? Ihan vaan maistamisella?
Ja onko tossa sama "käymisaika" kun normaalisti hiivatulla vierteellä?
Muuta huomioitavaa?

Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 597
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Villihiiva

ViestiKirjoittaja Matts » Pe Syys 22, 2017 14:07 pm

Nope. Maistamallahan se vasta selviää. Dunno miten toimis jos homman hoitas esmes omppujen pintahiivalla. Meinaan noi "farmi"-siiderit (ja viinit)yleensä käytetään hedelmän pinnalla olevalla hiivalla.

Mahdollisimman neutraali runko ja maltillinen käymislämpö. Noin niinku ite aattelisin että hiivan impaktin maistaa ja että se ei tuota kovin perseisiä estereitä jos on pohjahiivakantaa.


Palaa sivulle “Kemia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa