Sivu 1/1

Hyvää lappoa pullotukseen ja vierteen siirtoon käymisastiaan

Lähetetty: Ke Heinä 02, 2014 14:23 pm
Kirjoittaja Matts
Mor.


Eli nyt kun ei tuo kamppeen jäähdytys oikein onnistu, niin häätyy siirtää kattilasta kuuma vierre käymisastiaan. Oon sulattanut kaksi lappoa jo tällä metodilla eikä ne muutenkaan oikeen sykähdyttäneet. Eli millaisia lappo-viritelmiä teillä on? Myös iisi pumppusetuppi vois olla kohillaan jos hyödyntäis sitten vaikka huuhteluun.

Toisaalta vois pistää paremman hanan tuohon bilteman kattilaan. Millaisia läpivientejä ootta käyttäneet? puolentuuman läpivientien uros ja naaraspuolia ja kattilan ulkokuori välissä "tiivisteenä"?

Re: Hyvää lappoa pullotukseen ja vierteen siirtoon käymisast

Lähetetty: Ke Heinä 02, 2014 14:29 pm
Kirjoittaja PetteriSeppänen
Jos saat jostain RST/HST nipat niin reikä kattilan kylkeen ja nipat kiinni, jos vuotaa niin voi varmaankin käyttää käyttövesiputkistoon tarkoitettua kierretiivistenestettä tai teflonteippiä (Teflonteippi huomattavasti halvempaa yksittäistarkoitukseen hankittuna).

Re: Hyvää lappoa pullotukseen ja vierteen siirtoon käymisast

Lähetetty: Ke Heinä 02, 2014 14:40 pm
Kirjoittaja äyni
Mulla on rst-lappo ja siinä silikoniletkua. Kestää lämpöä riittävästi.

Läpivientinä kattilassa mulla on 1/2" uroskierteellä oleva kulmaliitin sisäpuolella, siihen ensiksi napakasti sopiva kuminen tiivisterengas (poikkileikkausprofiili suorakaide, pyöreä ei pysy paikoillaan), läpi kattilasta ja ulkopuolelle teflonteippiä ja suoraan sopiva hana. Simppeli ja toimii. Ei saa kiristää liian kireälle, mutta ei tietty jättää liian löysällekään. Ja ihan tavallisia kromattuja messinkihiluja.