Real ale ja semmottii

Oluen astiointi ja säilytys

Valvojat: suorama, Elmo

Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 699
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Real ale ja semmottii

ViestiKirjoittaja Matts » Pe Loka 18, 2013 12:22 pm

Ola Amigos.

Mietin tuossa vähän tuon portterin kans, että jos en lisäis erikseen siihen karbonointisuukkeria. Mietin vähän että annan sen olla vielä viikon primäärissä (nyt ominaispaino oli 1.021) kunnes se alkaa olla tuossa 1.010-1.014 huitteissa. Oma ajatus oli että otan 2 päivän välein mittauksen samassa lämpötilassa ja jos gravity ei muutu, niin sitten pistän pulloon. Haluaisin tuon melkein hapottomana ja oman käsityksen mukaan 0.001 muutos vastaa 2,5g sokerikarbonaatiota.

Jännittää vaan että missä vaiheessa sitä uskaltaa pistää pulloon että jotain käymistä vielä ajan kanssa tapahtuu, mutta ei kuitenkaan liikaa. Onko ideoita?

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Real ale ja semmottii

ViestiKirjoittaja DeGarre » Pe Loka 18, 2013 13:07 pm

katso vastaus sun omassa ketjussa.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde


Palaa sivulle “Oluen säilytys”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa