Oluen kypsytys

Oluen astiointi ja säilytys

Valvojat: suorama, Elmo

true panomies
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Tammi 12, 2016 12:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Hanko
18 tai yli: Olen

Re: Oluen kypsytys

ViestiKirjoittaja true panomies » Ke Touko 09, 2018 6:19 am

Itse olen ymmärtänyt että pullokypsytystä harrastettaessa pullon koko vaikuttaa kehityksen nopeuteen. Jos otetaan esimerkkinä joku vahva belgi ale joita yleensäkin pitkään kypsytetään. 5.vuoden aikana 0.33 pullossa tuote on kehittynyt verrattain enemmän kun 0.75 pullossa ollut. Joskin taas isompia pulloja suositaan kypsytyksessä. Todennäköisesti loppujen lopuksi isossa pullossa kypsynyt olut kehittyy paremmaksi vaikka aikaa kuluukin kauemmin.
En tiedä sitten jos tähän teoriaan vertaa kegien kanssa kypsytyksen. Menisikö toivottuja ominaisuuksien saamiseen niin pitkä aika että muut vaikutteet olisivat jo pilanneet oluen?


Palaa sivulle “Oluen säilytys”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa