Sivu 1/1

Jälkikäymislämpötila

Lähetetty: Pe Touko 24, 2013 14:17 pm
Kirjoittaja matso
Ensimmäinen kotiolut pullotettu ja kysymys ois jälkikäymislämpötilasta. Oluena saksalaistyyppinen vehnäolut ja hiivana wlp 300 hefeweizen. Onko parempi antaa pullojen olla huoneenlämmössä jossa tällä hetkellä vähintään 25 astetta, vai häkkivarastoon jossa 16 astetta? Jälkikäymissokerina on käytetty vierrettä. Kiitoksia!

Re: Jälkikäymislämpötila

Lähetetty: Pe Touko 24, 2013 14:51 pm
Kirjoittaja Jaakko
anna nyt ainakin viikko olla huonelämpötilassa että kerkee kaasut muodostumaan... Voi olla että tuo 16 astettakin riittäisi mutta ihan varmuudeksi

Re: Jälkikäymislämpötila

Lähetetty: Pe Touko 24, 2013 14:52 pm
Kirjoittaja matso
Kiitos vastauksesta

Re: Jälkikäymislämpötila

Lähetetty: Pe Tammi 24, 2014 6:33 am
Kirjoittaja moona
Kuinka arka valolle olut on? Mulla on kyllä maakellari jossa säilytys onnistuu pimeässä mutta täytyyhän niitä valoisemmassakin pitää karbonoinnin aikana jne. Erilaiset peitteet varmasti auttaa. Tekisi mieli vain tilata noi pullot kirkkaana kun ne helposti tuolta sais. Muutenkin tykkäsin kirkkaista pulloista enemmän kun värin näkee paremmin.

Re: Jälkikäymislämpötila

Lähetetty: Pe Tammi 24, 2014 10:28 am
Kirjoittaja Votkaiguaani
moona kirjoitti:Kuinka arka valolle olut on?

Erittäin arka. En lainkaan suosittele värittömiä pulloja, vihreidenkin pullojen antama suoja on ruskeisiin verrattuna todella huono. Asian voi todentaa maistelemalla maitokaupasta ostettuja kirkkaisiin pulloihin pakattuja brittialeja, joissa "valo maistuu".