Sivu 2/2

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

Lähetetty: Ke Touko 30, 2018 18:56 pm
Kirjoittaja ByB
Oho, unohtui :)
Siis 13l 1.075 vierrettä->1.050 tarttis laskurin mukaan 7.5l vettä.

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

Lähetetty: Ke Touko 30, 2018 21:17 pm
Kirjoittaja cob
Brewers Friendin laskuri antoi n. 6.5 litraa lisättyä.

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

Lähetetty: Ke Heinä 25, 2018 13:14 pm
Kirjoittaja reivanen
Eikös ketjun aloittaja käytännössä kuvaile "no sparge" tekniikan? Mikä lie suomeksi.

Tarkoitus on pitää puhdas vesi erillään mäskätystä maltaasta koska se uuttaa virhemakuja tuottavia yhdisteitä.

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

Lähetetty: La Elo 04, 2018 18:27 pm
Kirjoittaja Egenajos Napalojos
Haudi! Sain minäkin ensimmäisen mäskäykseni käymisastiaan. Resepti oli seuraavanlainen,
2100g sahtimallasta
150g Viking malt Crystal 100
8g perle 90min
10g cascade 15min
15g cascade 0min
Safale us-5

Ja kysymys kuuluu siis, että onkohan tuota humalointia vähän hintsusti? Tietystihän se on makuasia, mutta kun ei ole kokemusta siitä, että mikä riittää ja mihin asti, siksi kyselen. Voiko sitä jossain vaiheessa lisätä, jos on tarvista. Mikä olisi paras vaihe sitä lisätä? Muutenkin olisi kiva kuulla, jotain raakoja arvioita, että minkälaista olutta tuosta pitäisi tulla.

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

Lähetetty: La Elo 04, 2018 18:29 pm
Kirjoittaja Egenajos Napalojos
Niin tosiaan aiheeseen liittyvä kysymys unohtui viestistä. Vierrettä jäi keiton jälkeen ehkä jotain kuusi litraa ja kaadoin kylmää vettä ehkä kolme litraa, joten päästiin yhdeksään. Laimeneeko nuo Humalat ihan olemattomiksi tuon "lantrauksen jälkeen"?

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

Lähetetty: Ti Elo 07, 2018 21:36 pm
Kirjoittaja kissaluolabrewery
Katkerot tietysti laimenevat suhteessa laimennukseen, mutta jos tuo 90min lisäyksen määrä oli alun perinkin laskettu yhdeksää litraa varten niin sehän on sitten tuon mukainen. Kevyet 18 IBU näyttäisi laskuri. Noista aromihumalista taas pitäisi irrota jonkin verran mutta ei paljoa, riippuen tietysti kuinka hyvin aromiöljyt pääsivät liukenemaan tuosta 0min lisäyksestä. Voithan heittää vielä pullotusta edeltävän 4-5 vrk ajaksi käymispönttöön jokusen kymmentä grammaa lisää Cascadea.