eka täysmäskäys

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

jukkis
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 52
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 6:23 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kärsämäki
18 tai yli: Olen

eka täysmäskäys

ViestiKirjoittaja jukkis » Su Tammi 24, 2010 21:20 pm

Välineet alkaa olla kondiksessa,niin aattelin kokeilla,joko onnistus ensimmäinen täysmäskäys.
Reseptiksi oon aatellu Sierra Nevada Anniversary Ale. Tässä vähän tietoja siitä:
ABV 5.9%
Top-fermenting Ale Yeast
beginning gravity 14.9 Plato (1.061)
ending gravity 3.5 Plato (1.014)
bitterness units 46
bittering hops Chinook
finishing hops Cascade
dry hopping Cascade
malts Two-row Pale, Caramel & Munich
Eli suunnitelmissa 4kg palea, 1kgmunich ja cara-palea 300g. Ehkä vielä crystal 100/120 jonkunverran. mäskäys on tarkotus suorittaa 68 asteessa.
Tarkotus ois saaha n.20litraa vierrettä käytettäväksi.OG sais tulla n.1.054-1.055 tuntumaan.keitto tapahtuu tod.näköisesti 16l ja 10 litran kattilassa.
humalointi menis suunnilleen näin
30g Chinookkia 60 min
20g Cascadea 15 min
25g Cascadea 3 min
Kuivahumalointi n.10g Cascadea
hiivaksi safalen us-05
Jäähytys pitää varmaan mennä no chill periaattella,kun en vielä kuparijäähdytintä omista.Eli pihalle pakkaseen jäähtymään.
Oisko tästä reseptistä mihinkään?

Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 2 vierailijaa