yksinkertaistettu mäskäysohje hakusessa

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

AtteJ
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Maalis 20, 2017 8:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen
Viesti:

yksinkertaistettu mäskäysohje hakusessa

ViestiKirjoittaja AtteJ » Ke Touko 31, 2017 23:16 pm

Suunnittelen ensimmäistä mäskäystäni kylmälaukulla ja olen kerännyt täältä paljon tietoa siihen liittyen. Voisiko joku kuitenkin kertoa yksinkertaisen listan mäskäyksen vaiheista. Kiitos!

Avatar
timox
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 46
Liittynyt: La Loka 17, 2015 20:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jokioinen
18 tai yli: Olen

Re: yksinkertaistettu mäskäysohje hakusessa

ViestiKirjoittaja timox » To Kesä 01, 2017 13:11 pm

Tässä yksi versio jolla nyt ei ainakaan ihan metsään päädytä:

1. Mittaa reseptin mukaiset määrät maltaita valmiiksi.
2. Mittaa kylmää vettä 2,5-3 litraa mallaskiloa kohden.
3. Lämmitä vesi noin 72-74 asteeseen halutusta mäskäyslämmöstä riippuen. Lämpö putoaa muutaman asteen kun huoneenlämpöiset maltaat sekoitetaan veteen.
4. Lisää maltaat hyvin sekoittaen joukkoon. Lämpötilan pitäisi nyt olla 67-70.
5. Laita kansi päälle.
6. Sekoita vartin välein ja tarkkaile lämpötilaa että pysyy halutussa.
7. 90 minuutin kuluttua suodata mäski siivilän ja suodatinpussin avulla huuhdellen sitä samalla 80-83 -asteisella vedellä. Huuhteluvettä reseptin vaatima määrä.

Ilman reseptin suunnitteluohjelmia voisi kokeilla vaikka tyyliin 4 kg maltaita 10 litraan vettä ja huuhteluvettä 12 litraa.

Avatar
Ladis
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 7
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 23:34 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Häme
18 tai yli: Olen

Re: yksinkertaistettu mäskäysohje hakusessa

ViestiKirjoittaja Ladis » Pe Kesä 02, 2017 19:23 pm

Ja sitten vain tekee rohkeasti sen ekan satsin, niin on heittämällä viisaampi mm. sen suhteen, miten oma laitteisto käyttäytyy. Kyllä siitä aina juomakelpoista tulee, kunhan huolehtii puhtaudesta ja käyttää hyväksi todetulla hiivalla suunnilleen sopivassa lämpötilassa.


Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa