New England IPAa kokeilemassa

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 812
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: New England IPAa kokeilemassa

ViestiKirjoittaja Naali » Pe Heinä 21, 2017 20:07 pm

Mielii toinen jossain määrin tyylilajia edustava tekele väsätä ja tällä kertaa ajattelin mennä 100% Australialaisilla humalilla kun nuo ovat aika hemmetin hedelmäisiä yleensä. Mallaspohjaa muutettu aika paljon, l'hinn' jossain määrin mukaillen BYO:n artikkelia aiheesta ja omia empiirisiä havaintoja. Raaka-aineet jotain seuraavanlaista ja reippaasti kalsiumkloridia ainakin vedensäätöön sekä jonkin verran kipsiä ja mahdollisesti gramma tai pari suolaa. Ehkä vielä toiset 50g+50g kuivahumaloita käymisvaiheessa ja hiivaan startteri jos tuubilla yli pari viikkoa ikää.

4,50 kg Pale Ale Malt, Extra (Simpsons ) (3 EBC) Grain 1 70,9 %
1,00 kg Golden Promise (Simpsons) (5 EBC) Grain 2 15,7 %
0,50 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 7,9 %
0,35 kg Oats, Golden Naked®™ (Simpsons) (18,0 E… Grain 4 5,5 %
25,00 g Topaz [14,50 %] - First Wort 60,0 min Hop 5 37,6 IBUs
30,00 g Ella (aka Stella) [15,00 %] - Steep/Whirlpool … Hop 6 7,7 IBUs
30,00 g Galaxy [14,00 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min Hop 7 7,2 IBUs
30,00 g Vic Secret [15,50 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min Hop 8 8,0 IBUs
1,0 pkg Vermont Ale (Yeast Bay #-) Yeast 9 -
50,00 g Galaxy [14,00 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
50,00 g Vic Secret [15,50 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
http://www.panimonurkka.fi, toistaiseksi uusin yrittäjä kotiolutainesten kaupassa Suomessa


Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa