Sivu 1/1

20L mäskäys -> 10L keitto?

Lähetetty: Ma Syys 26, 2016 15:28 pm
Kirjoittaja Goldie
Heips!
Semmoista pohdin kun itselläni on tällähetkellä vain 10L kattila käytössä ja sillä isompia satseja saa oikeastaan tehtyä vain jos mäskää ja keittää kahteen kertaan samankokoisen satsin, jonka jälkeen yhdistää ne käymisastiassa.

Mutta sellainen ajatus kävi mielessä, että jos mäskäisi ~20l satsin jossain kylmälaukussa, niin voiko humalien keiton suorittaa sitten vain osalla vierteestä (esim 8-9l), jonka jälkeen keitetyn vierteen vain sotkee takaisin muun vierteen sekaan? (Humalien määrät tietysti mitoitettu siihen 20l kokonaisuuteen)

Re: 20L mäskäys -> 10L keitto?

Lähetetty: Ma Syys 26, 2016 15:40 pm
Kirjoittaja cob
Periaatteessa, paitsi että ehkä humalien määrää joutuu vähän nostamaan (entiiä kuinka paljon, tai onko välttämätöntä, itse en ole aina tätä jaksanut tehdä jos olen keittänyt humalat vain yhdessä kattilassa silloin kun olen käyttänyt kokonaismäärän kiehutukseen useampia kattiloita). OG:n osuttaminen kohdalleen voi olla haastavaa kun sekoitellaan kokoonkiehunutta väkevämpää vierrettä kiehumattomaan.

Lisäksi, kiehuttamaton vierre ei steriloidu missään välissä, tämä on ehkä se suurin ongelma. Suosittelisin testaamaan useaa kattilaa jotta koko vierremäärän saa ainakin kiehautettua, kun helloissa useasti kuitenkin on useampi levy. Keittelee humalat siinä suurimmassa ja steriloi lyhyemmällä keittoajalla pienemmissä kattiloissa lopun vierteen.