Ekan mäskäyksen pulmat

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

Jyffe
Jäsen
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: To Heinä 07, 2016 18:51 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jns
18 tai yli: Olen

Ekan mäskäyksen pulmat

ViestiKirjoittaja Jyffe » To Heinä 07, 2016 19:01 pm

Ensimmäinen mäskäys alkamassa ja pari asiaa auki.
Kun keiton jälkeen lasken vierteen käymisastiaan... Pitääkö humalat poistaa vai jätetäänkö ne sekaan ja suodatetaan pullottaessa pois? Kuivahumalointi tietysti asia erikseen.
Mäskäsin ja keitin pari päivää sitten sahtimaltaista startterin, jossa Wyeast 1187 Ringwood Ale on käynnistynyt hyvin. Laitanko koko parin litran pompsin käymisastiaan vai koetanko erotella vierrettä hiivasta vähemmäksi?

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 854
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ekan mäskäyksen pulmat

ViestiKirjoittaja Naali » To Heinä 07, 2016 19:14 pm

Keittovaiheen humalat on syytä suodattaa pois vierteestä. Käymispöntöön päätyessään niistä voi irrota epämiellyttäviä aromeja kuten kuivahumaloistakin jos niitä määrättömän pitkään pitää pöntössä.
Startterin kokonaan pönttöön kaataminen on vähän makuasia, etenkin jos startterissa on ollut sama mallaspohja kuin oluessa. Aika helppoa siitä suurin osa on myös poistaa kun laittaa starrtterin yöksi jääkaappiin alehiivojen kanssa laskeutuu hiiva aika mukavasti pohjalle.
http://www.panimonurkka.fi, kotiolutainesten kauppaa Helsingin suunnalla.


Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa