Ulosmäskäys

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

masafi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 572
Liittynyt: La Heinä 25, 2015 15:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Lappi
18 tai yli: Olen

Ulosmäskäys

ViestiKirjoittaja masafi » To Helmi 18, 2016 14:07 pm

Tuppaa välillä unohtuu ulosmäskäys. Mitä haittaa siitä on?
RDWHAHB

Avatar
HenkkaM
Kisälli
Kisälli
Viestit: 619
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2013 14:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Ulosmäskäys

ViestiKirjoittaja HenkkaM » To Helmi 18, 2016 14:14 pm

Riippuu varmaan vähän mäskäysmenetelmästä. Itse pussimäskään enkä ole koskaan tehnyt ulosmäskäystä.
Eikö ulosmäskäyksen ideana ollut pysäyttää entsyymiaktiivisuus? Jos sitä ei tee, voi mäskäys jatkua väärissä lämpötiloissa kunnes maltaat ja vierre erotetaan, jolloin käymisaste ei ole niin ennakoitavissa.

Avatar
äyni
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2981
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 14:45 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: TAMPERE

Re: Ulosmäskäys

ViestiKirjoittaja äyni » To Helmi 18, 2016 14:51 pm

Ulosmäskäys ennen kaikkea pienentää viskositeettia ja tekee vierteestä helpommin valuvaa. Entsyymien denaturointi ei liene riittävän täydellistä tyypilisessä ulosmäskäyslämpötilassa ja -ajassa, että kaikki aktiivisuus loppuisi, vaihtoehtoisesti korkeampi ulosmäskäyslämpötila tai -aika toisi enemmän tanniineja yms.
Kyllä se kannattanee tehdä, mutta ei mikään menne pieleen, vaikkei tekisikään.

masafi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 572
Liittynyt: La Heinä 25, 2015 15:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Lappi
18 tai yli: Olen

Re: Ulosmäskäys

ViestiKirjoittaja masafi » To Helmi 18, 2016 15:02 pm

Muisti tekee heti tepposen kun tuntuu että menee rutiinilla =)
RDWHAHB


Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa