Kysymys hanalei ipa cloonin reseptistä

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

pottumies
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 15:55 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: sotkamo
18 tai yli: Olen

Kysymys hanalei ipa cloonin reseptistä

ViestiKirjoittaja pottumies » Ke Helmi 06, 2019 12:35 pm

https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/734407/hanalei-ipa-clone-pog- tällaista klooni reseptiä olen katsellut ja nyt kysyisin viisaammilta ja kokeneemmilta lisätäänkö nuo appelsiinimehu,guava,candi sokeri ja passionhedelmä mäskin keittovaiheessa keittokattilaan vai vasta sitten jäähdytettyyn viertteeseen käymisastiaan ja tehdäänkö tuo whirlpool humalointi keiton jälkeen jäähdyttämättömällä vai jäähdytetyllä vierteellä?

Micolo
Jäsen
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: To Helmi 21, 2019 10:15 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Vantaa
18 tai yli: Olen

Re: Kysymys hanalei ipa cloonin reseptistä

ViestiKirjoittaja Micolo » To Helmi 21, 2019 10:18 am

Olen myös miettinyt tämän panemista. Löysin tällaisen ohjeen hedelmäisten ipojen panemista, jonka oppeja ajattelin käyttää:
http://beerandwinejournal.com/fruit-ipas-ii/

"Fruit flesh — with from whole fruits, purées, or fruit juice — can be added in secondary. Add the fruit to a sanitized bucket fermenter,and rack the beer onto it near the end of primary fermentation. The usual rule when brewing fruit beers is to use 1.0 lb. of fruit per gallon (110 g/L) for strongly flavored fruits (such as raspberries) and 2.0 lb. per gallon (220 g/L) for milder fruits (such as cherries). Following this rule generally yields a beer with a moderate level of fruit flavor. In the case of tropical fruit IPAs, such as a mango IPA, around 1.0 lb. per gallon should give a reasonable amount of flavor. Adding fruit will add some sugar to your fermenting beer. However, it will only add simple sugars — such as glucose, sucrose and fructose — that are 100% fermentable. As such, if will not effect the FG (or body) of your beer, but it will boost the “virtual OG” by a few points. Let the beer ferment the fruit sugars and contact the fruit for 7–10 days,then rack away from any fruit sediment to your keg or bottling bucket. "

Avatar
raaste
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 62
Liittynyt: To Elo 17, 2017 21:44 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kuopio
18 tai yli: Olen

Re: Kysymys hanalei ipa cloonin reseptistä

ViestiKirjoittaja raaste » Pe Helmi 22, 2019 19:52 pm

Tällä foorumilla joskus käytiin asiaan liittyvää keskustelua tässä ketjussa: viewtopic.php?f=35&t=3597

En ole itse vieläkään tehnyt tuollaista fruit ipaa, mutta varmaan kun kelit lämpenee ja oma panokausi starttaa niin vois kokeilla tehdä fruit- tai milkshake-ipaa. Kirjoittakaa toki millasta tuli jos päädytte tota hanalei kloonia testaaman. :cheers2:


Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa